Zagreb: Skoro cijeli razred ispisao se iz škole zbog jednog nasilnog učenika

Zagreb: Skoro cijeli razred ispisao se iz škole zbog jednog nasilnog učenika

Gotovo cijeli jedan razred u zagrebačkoj osnovnoj školi ovoga se ljeta ispisao iz škole, a samo jedan učenik kreće u 4. razred.

Na taj su potez roditelji bili primorani nakon što su mjesecima apelovali na sve institucije da im pomognu riješiti uznemirujuće i nasilne situacije koju su njihova djeca doživljavala u razredu od jednog učenika.

Njihova će djeca 4. razred početi razdvojena u više drugih škola, a najgore je, ističe njihova pravna zastupnica, što su svugdje naišli na zid tišine; službene odgovore na molbe i pozive za pomoć – nikad nisu dobili, prenosi HRT.

- Tražili smo i od škole i od Gradskog službe za obrazovanje i od Ministarstva informaciju na koji način se planira provoditi nastava u novoj školskoj godini. Međutim, do danas mi nikakvu informaciju nismo dobili. Da se formira nekakav tim, da se pokuša, to su devetogodišnjaci i desetogodišnjaci, pomoći toj djeci u situaciji koja se dogodila, za koju oni ni na koji način niti su izazvali, niti su za nju krivi niti odgovorni. Međutim, ništa od toga se nije dogodilo - kaže advokatica Ana-Marija Vegar.

Kaže da je žalosti i brine da u ovom konkretnom slučaju problem nije raješen.

- Prema informacijama koje su mi dostupne, u ponedjeljak će se održati sastanak u nadležnom ministarstvu, na kojem će biti prisutni svi zainteresovani i nadam se da će se postići dogovor, odnosno da će se ovakva situacija konačno razriješiti - rekla je tužiteljka za djecu Helenca Pirnat Dragičević za Hrvatski radio.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.