Helikopteri, vatrogasci i mještani gase požar kod Srebrenice: Ovako nešto niko ne pamti
Ilustracija

Helikopteri, vatrogasci i mještani gase požar kod Srebrenice: Ovako nešto niko ne pamti

Sedam dana traje patnja. Helikopteri, vatrogasci, civili, mještani, svi gase požar zajedno kod Srebrenice, ali vatrena stihija je ogromna i požar je došao u neposrednu blizinu kuća.

Direktor Nacionalnog parka "Drina“ Radomir Pavlović apeluje i na civilnu zaštitu da se uključi.

"Pokušaćemo mehanizacijom da presječemo pravac širenja požara da bi se kuće u Demirovom dolu na neki način spasile" ističe on.

Situacija i više nego alarmantna, kaže mještanin Luke Hamo Zulanović.

"Ovo nikad niko ovdje nije zapamtio. Niko ne pamti ovoliki požar. Gori više od 15 hiljada m2", kaže Zulović.

Vatrogasci poručuju da nije moguće da se požar gasi sa zemlje jer je teren nepristupačan i opasan za ljude, kao i za pristup tehnike.

Prethodnih dana jdelovao je helikopter servisa Republike Srpske. Aktivna su tri helikoptera Oružanih snaga BiH, a očekuje se pomoć i dva helikoptera iz Srbije.

Na području Opštine Srebrenica, u mjesnoj zajednici Luka, proglašeno je vanredno stanje. Vazduh je u selu nepodnošljiv zbog ogromne količine dima, a problemi se nižu.

"Situaciju otežavaju dodatno loše komunikacije, s obzirom da je to planinsko mjesto 50 km od Srebrenice. Veze su loše i teško stupamo u kontakt s ljudima koji su na terenu", navodi Adem Mehmedović, načelnik za društvene djelatnosti Opštine Sreberenica.

Na terenu borba sa stihijom neprestano traje. S nestrpljenjem se očekuje sutrašnji dan. Meteorolozi najavljuju kišu u poslepodnevnim satima na području Srebrenice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.