Vasi Bakočeviću dodijeljena pobjeda nakon što je nokautiran, gospodski odbio uzeti pehar
Nedozvoljeni udarac za kraj borbe (Foto: Screenshot)

Vasi Bakočeviću dodijeljena pobjeda nakon što je nokautiran, gospodski odbio uzeti pehar

Zvanični kraj sezone FNC-a na eventu održanom u pulskoj Areni nije mogao biti dramatičniji nakon prave ludnice u borbi Filipa Pejića i Vase Bakočevića.

"Nitro" i "Psihopata" dugo su se prozivali, a sinoć su u Puli konačno imali priliku ući u ring jedan protiv drugog. Dobili smo pravu dramu jer je Pejić nokautirao Bakočevića, ali mu je oduzeta pobjeda i dodijeljena popularnom Psihopati.

Borba je održana u FNC-ovom realitiyju "Fight of Nations", ali je ranije hrvatski tim odnio pobjedu protiv srbijanskog, pa tako duel nije imao rezultatski značaj iz timske perspektive.

Pejić je nakon nešto više od tri minute borbe oborio Bakočevića "middle kick" udarcem, a onda ga nokautirao u žaru borbe nedozvoljenim udarcem u glavu. Uslijedio je kraj borbe.

Iz Vasinog ugla odmah su počeli protesti, nakon čega su sudije potvrdile da je udarac bio nedozvoljen i Pejić je ostao bez već dobijene borbe. Popularni Nitro nije mogao vjerovati šta se dogodilo i jednostavno je "podivljao" u kavezu.

Službenom odlukom sudija Bakočeviću je dodijeljena pobjeda, ali je onda pokazao kakav je gospodin i odbio je podizanje svoje ruke. Prišao je Pejiću i uručio mu pobjednički pehar.


"Ovako, zamislite da ja dođem kući i kažem djeci 'Tata je pobijedio meč', a zatim im pustim snimak. Ja nisam ni vidio što se dogodilo, bacio je 'soccer kick', zar ne? Ja sam se borio kad su 'soccer kickovi' bili legalni, tako i treba biti. Filip Pejić je pobijedio nokautom u prvoj rundi. Hvala", poručio je Bakočević i pokazao koliki je gospodin.

Dvojcu je uz gromoglasan aplauz publike u Puli odmah ponuđen revanš, ali je Vaso Bakočević to odbio riječima da "nema šanse da se borim u MMA više".
Vrijedi dodati da je na FNC 19 eventu bosanskohercegovački borac s austrijskom adresom Darko Banović postao šampion bantam kategorije (do 61 kg) pobjedom nad Poljakom Wojcikiewiczem gušenjem u zadnjoj sekundi treće runde.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.