Naoružani napadač ubio tri civila u blizini graničnog prelaza sa Jordanom
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Naoružani napadač ubio tri civila u blizini graničnog prelaza sa Jordanom

Naoružani napadač ubio je danas tri izraelska civila u napadu blizu mosta Alenbi, graničnog prelaza sa Jordanom, prije nego što su ga snage bezbjednosti ubile, saopštile su izraelske vlasti, prenosi agencija Rojters.

"Terorista je kamionom prišao oblasti Alenbi mosta iz Jordana, izašao iz kamiona i otvorio vatru na izraelske bezbjednosne snage koje djeluju na mostu", saopštila je izraelska vojska.

U saopštenju se dodaje da su snage bezbjednosti eliminisale teroristu, a da su tri izraelska civila proglašena mrtvima kao rezultat napada.

Rojters navodi da je ovaj granični prelaz poznat i kao most kralja Huseina te da se nalazi na pola puta između Amana, glavnog grada Jordana i Jerusalima, sjeverno od Mrtvog mora.

Rojters prenosi pozivajući se na jordanskog zvaničnika i da je Jordan zatvorio prelaz preko mosta kralja Huseina sa okupiranom Zapadnom obalom dok istražuje incident.

Incident se dogodio u komercijalnoj tovarnoj zoni pod izraelskom kontrolom gdje jordanski kamioni istovaruju teret koji je ulazio na okupiranu Zapadnu obalu iz Jordana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.