Profesor uhapšen zbog podmetanja požara kod Atine
Foto: Screenshot, Twitter

Profesor uhapšen zbog podmetanja požara kod Atine

Grčke vlasti su danas stavile u istražni zatvor univerzitetskog profesora iz Atine osumnjičenog da je izazvao niz šumskih požara u blizini glavnog grada.

Ministar civilne zaštite Vasilis Kikilijas izjavio je ove nedjelje da je osumnjičeni, star 66 godina, 8. i 9. juna podmetnuo „četiri opasna požara“ u oblasti sela Vari, južno od glavnog grada.

Grčka novinska agencija ANA je objavila;da je to profesor sociologije na jednom velikom univerzitetu u Atini i da je ranije predavao na policijskoj akademiji. On negira bilo kakvu umiješanost u požare.

Navodno su ga snimile sigurnosne kamere kako izaziva jedan požar, navodi ANA.

Ove godine, Grčka je pooštrila kazne za podmetanje požara. Počiniocima sada prijeti kazna do 20 godina zatvora i novčana kazna do 200.000 eura.

Ovog ljeta grčki vatrogasci se svakodnevno;bore sa desetinama požara, podstaknutih visokim temperaturama i jakim vjetrom.

Posle najtoplije zime u istoriji, Grčka je ima najtopliji jun i jul od 1960. godine, kada je počelo sistematsko prikupljanje meteoroloških podataka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.