Oružani napad na bolnicu u Istanbulu, petoro povrijeđenih, napadači u bijegu
Arhivska fotografija: EPA-EFE

Oružani napad na bolnicu u Istanbulu, petoro povrijeđenih, napadači u bijegu

Jutros je došlo do oružanog napada na državnu bolnicu u četvrti Bahçelievler u Istanbulu, što je izazvalo veliku paniku među pacijentima i osobljem. U ovom incidentu povrijeđeno je pet osoba, dok su prozori bolnice razbijeni, a vozilo hitne pomoći oštećeno.

Prema dostupnim informacijama turskih medija, grupa napadača je jutros stigla ispred hitne službe bolnice i nasumično otvorila vatru. Među povrijeđenima su policajac, pripadnik žandarmerije, privatni zaštitar te dvoje civila. Oružani napad uzrokovao je materijalnu štetu na bolnici i vozilu hitne pomoći koje se nalazilo ispred zgrade.

U saopštenju guvernera Istanbula, istaknuto je da niko od povrijeđenih nije životno ugrožen. Povrijeđenima, među kojima su policajac, pripadnik žandarmerije, privatni zaštitar i dvoje civila, odmah je pružena hitna medicinska pomoć. Njihovo zdravstveno stanje je stabilizirano, navodi se u saopštenju.

Policija je odmah pokrenula opsežnu istragu kako bi identifikovala i uhapsila napadače. Vozilo korišteno u napadu pronađeno je napušteno, a sigurnosne kamere u okolini se pregledavaju radi prikupljanja dodatnih dokaza. Potraga za počiniteljima je u toku, a policija apeluje na građane da, ukoliko imaju bilo kakve informacije, iste dostave nadležnim organima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.