Odabrana najbolja petorka košarkaškog turnira na OI, izbor MVP-ja podijelio navijače
Foto: FIBA

Odabrana najbolja petorka košarkaškog turnira na OI, izbor MVP-ja podijelio navijače

FIBA je nakon završetka olimpijskog turnira u košarci objavila dobitnike individualnih nagrada.

U idealnu petorku uvrštena su dvojica igrača iz selekcije koja je osvojila zlato, a to su Amerikanci LeBron James i Steph Curry.

Uz njih mjesto među pet najboljih su dobili Srbijanac Nikola Jokić, Nijemac Dennis Schröder, te Francuz Victor Wembanyama koji je dobio priznanje i za najboljeg mladog košarkaša.

Za najboljeg trenera je izabran selektor Francuske Vincent Collet koji je vodio ekipu do srebra, dok je Srbijanac Aleksa Avramović izabran za najboljeg defanzivca.

Nagradu za najkorisnijeg igrača turnira dobio je LeBron James koji je tokom turnira prosječno bilježio 14,2 poena, 6,8 skokova i 8,5 asistencija.

No, mnogi Amerikanci smatraju kako je učinjena nepravda, te da je titula MVP-ja trebala otići u ruke Stepha Curryja (14,8 poena, 3,2 skoka i 2,5 asistencije prosječno) koji je bio najbolji igrač SAD-a u polufinalu protiv Srbije (36 poena uz 9 ubačenih trojki) i finalu protiv Francuske (24 poena uz 8 ubačenih trojki).

Izvor KLIX.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.