Zirojević čelnicima BS-a: Nijeste vi u koaliciji s onima koji slave Ratka Mladica zbog bošnjačkog naroda, nego zbog fotelja
Nikola Zirojević, Foto: Socijaldemorkate

Zirojević čelnicima BS-a: Nijeste vi u koaliciji s onima koji slave Ratka Mladica zbog bošnjačkog naroda, nego zbog fotelja

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević rekao je da nije nikakav “borac za Bošnjake”, jer, kako je saopštio, za razliku od skrivenog autora saopštenja potpisanog u ime Bošnjačke stranke (ili više njih), želi i poznaje samo građansku Crnu Goru u kojoj nije važno kako se zovete i izjašnjavate.

On je reagovao na današnje saopštenje Bošnjačke stranke, u kojem se, između ostalog, navodi da “jeftini populizam Zirojevića osuđen na ismijavanje”, te da ima ko da brine za Bošnjake.

“Za razliku od vas iz aktuelnog rukovodstva Bošnjačke stranke, koji ste odlukom da uđete u koaliciju s četničkim vojvodama, tj. s onima koji slave presuđene ratne zločinace, pokazali da vam je najvažnija ideologija fotelja, kod mene trgovine s ideološkim odrednicama nema i ne može je biti. Dakle, ja se takmičim i želim i crnogorske, i srpske, i bošnjačke, albanske, hrvatske i glasove svih ostalih, ali samo onih sa kojima dijelim civilizacijske vrijednosti. Za razliku, opet, od kolega iz rukovodstva BS-a koji su na funkcije, između ostalih, izabrani i glasovima onih čija je ideologija prije 30 godina Bošnjake slala u grobove”, saopštio je Zirojević.

Saglasiti se, kaže, mogu jedino u tome da bošnjački narod politički sazrijeva, što je njemu “neizmjerno drago”.

“Jer narod na takvom stepenu razvoja sigurno neće oprostiti koaliciju s onima koji, na godišnjicu zločina u Štrpcima, u Parlamentu goste Milorada Dodika i tretiraju ga kao oslobodioca. Ko zna, možda ga iduće godine dočeka i budući potpredsjednik iz redova BS-a, za čiji izbor na funkciju najviše lobiraju upravo Dodikovi istomišljenici”, naveo je Zirojević.

Poručuje im da ne potcjenjuju zdrav razum građana Crne Gore, a posebno ne Bošnjaka.

“Jer ih nikako ne možete ubijediti u politički suludu tezu da ćete bošnjačke interese najbolje zastupati tako što ćete se uhvatiti u kolo s onima koji slave lik i djelo Ratka Mladića. To nije, kako kažete, rezultat “ozbiljne brige za narod”, nego prije svega i iznad svega ozbiljne brige za vaše fotelje. A o političkoj vratolomiji za koju ste se opredijelili, inače nezabilježenoj na našim prostorima, najbolji će sud dati građani, a bojim se i istorija”, zaključuje Zirojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.