SAD šalju Ukrajini novi paket vojne pomoći vrijedan 1,7 milijardi dolara

SAD šalju Ukrajini novi paket vojne pomoći vrijedan 1,7 milijardi dolara

SAD su objavile da će poslati Ukrajini novi paket vojne pomoći od oko 1,7 milijardi dolara, koji se uglavnom sastoji od projektila i municije za raketne, artiljerijske i protivvazdušne sisteme koje je Vašington ranije dostavio Kijevu.

Ministarstva odbrane SAD je saopštilo da će preko Inicijative za bezbjednosnu pomoć Ukrajini (USAI) poslati Kijevu novo oružje i opremu u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara, koja uključuje sredstva „za poboljšanje ukrajinske protivvazduhoplovne odbrane, protivtenkovskog oružja, kao i sredstva za održavanje opreme“ ranije poslate iz SAD, prenosi Si-En-En.

Administracija predsjednika Džozefa Bajdena takođe šalje Ukrajini oružje i opremu u vrijednosti do 200 miliona dolara direktno iz zaliha ministarstva odbrane SAD, uključujujući „presretače za protivvazduhoplovnu odbranu, municiju za raketne sisteme i artiljeriju, i protivtenkovsko oružje“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je to 20. paket za Ukrajinu preko USAI i 62. tranša opreme koja je obezbjeđena iz zaliha ministarstva odbrane od avgusta 2021. godine.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.