Marković u Plavu: Želimo da dobijemo povjerenje na superiornosti naših ideja i politike

Marković u Plavu: Želimo da dobijemo povjerenje na superiornosti naših ideja i politike

Formiran Inicijativni odbor Stranke evropskog progresa u Plavu.

“Želimo da dobijemo povjerenje građana, ne na animozitetu prema drugom i drugačijem, nego na superiornosti naših ideja i naše politike. Želimo da naše znanje i sposobnosti potvrdimo u stvaranju kvalitetnog obrazovanja, zdravstva, jačanja naših kulturnih raznolikosti, povezivanja Plava unutar Crne Gore, ali i sa njegovim okruženjem kvalitetnom putnom infrastrukturom”, kazao je predsjednik Stranke evropskog progresa Duško Marković.

On je danas u Plavu, gdje je formiran Inicijativni odbor ove partije, kazao da već četiri godine u Crnu Goru nije došao ni jedan investitor, a svi ozbiljni su je napustili. 

“Država nema svoje investicije, a posebno ne na sjeveru”, rekao je Marković, te istakao da je omladini ovog kraja uskraćena mogućnost da ostanu ovdje, rješavaju svoju egzistenciju i grade kvalitetan i uspješan zivot.

Stranka evropskog progresa, kako je istakao, u svom programu ima potrebu i motiv da zaustavi devastaciju države i društva, promoviše pristojnost i vaspitanje u javnom dijalogu i poštuje razlike između naših građana.

“Mi ne želimo da sa dijasporom imamo protokolarne i sezonske odnose. Želimo dijasporu ovdje, da ima gdje da se vrati, da može ovdje kao i vani da stvara i da ih država poštuje svakog dana u godini, a ne samo u danima dijaspore. Na tome će raditi naša stranka zajedno sa vama u Plavu. Mislim da možete i da želite da našu stranku učinite snažnom i da na prvim narednim lokalnim izborima uđemo u lokalni parlament i presudno djelujemo u interesu Plava i njegovih građana. Kredibilna istraživanja već govore da je Stranka evropskog progresa snažna i kredibilna parlamentarna stranka na državnom nivou”, zaključio je Marković.

Za koodrinatora Inicijativnog odbora Stranke evropskog progresa, kako je precizirano u saopštenju, određen je dipl. biolog Vehbija Šabović.

Podsjećaju da su samo neki od završenih projekata tokom 41. Vlade Crne Gore, na čijem čelu je bio Marković, bili Trg u Plavu u koji je uloženo pola miliona eura, Ribarska i Prnjavorska ulica za koje je potrošeno više od 700.000 eura, izgradnja puta Plav-Vojno Selo-Gusinje sa više od 3,5 miliona eura, projekat sanacije Plavskog jezera i izrade idejnog projekta puta Plav-Dečani preko Bogićevice i više projekata u sportsku i obrazovnu infrastrukturu koja je uključivala i početak radova na Domu za stare, ali i izgradnji puta Dinoša-Cijevna Zatrijebačka koji je značajno približio Plav Podgorici, kao i probijanje tunela kroz Jelovicu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.