ANB vlastitu neaktivnost pravdala ,,greškom u proceduri prijavljivanja opasnosti“

ANB vlastitu neaktivnost pravdala ,,greškom u proceduri prijavljivanja opasnosti“

Kako je vrh obavještajnog sektora objasnio izostanak reakcije na zaštiti bivšeg crnogorskog predsjednika Prema izvorima ETV, glavni čovjek u obezbjeđenju Mila Đukanovića nije informaciju o planiranju atentata podijelio sa nadležnim osobama u Upravi policije, već su operativna saznanja - dobijena od visokog američkog oficira stacioniranog na Kosovu – dostavljena službenicima Agencije za nacionalnu bezbjednost. Nije, međutim, objašnjeno zbog čega ANB dobijene operativne podatke nije proslijedila Upravi policije...

Poslanici crnogorskog parlamenta nijesu, tokom današnje sjednice Odbora za bezbjednost, saznali neke nove detalje o akciji planiranja atentata na bivšeg crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, saznaje Portal ETV.

Umjesto otkrivanja detalja zavjereničkog plana i grupa koje su namjeravale da ugroze Đukanovićev život, iz vrha ANB-a i Uprave policije su ocijenili da je bilo ,,greške u proceduri prijavljivanja opasnosti“ po život bivšeg crnogorskog predsjednika.

Prema izvorima ETV, iz ANB-a su istakli da glavni čovjek u obezbjeđenju Mila Đukanovića nije informaciju o planiranju atentata podijelio sa nadležnim osobama u Upravi policije, već su operativna saznanja - dobijena od visokog američkog oficira stacioniranog na Kosovu – dostavljena službenicima Agencije za nacionalnu bezbjednost. Zato se desilo, objasnili su na zatvorenoj sjednici Odbora za bezbjednost, da funkcioneri Uprave policije ne podignu stepen zaštite Mila Đukanovića.

Nije, međutim, objašnjeno zbog čega je vrh ANB-a informaciju o planiranju atentata, koja je dobijena 10. jula popodne - ,,krila“ od čelnika Uprave policije puna tri dana i na taj način je posredno bila dodatne ugrožena bezbjednost bivšeg crnogorskog predsjednika.

Prema informacijama koje je ETV ranije objavila, vrh ANB je iz kabineta Đukanovića dobio operativne podatke o opasnoj grupi iz Srbije, među kojima je bilo i bivših službenika Žandarmerije i policije, koja je planirala, preko plaćenih egzekutorima iz Skadra, likvidaciju Đukanovića u Crnoj Gori.

Izvor:Pobjeda.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.