Pogledajte što je Kolinda napravila usred Pariza! Jednim potezom zaustavila ‘rat‘ Hrvatske i Crne Gore

Pogledajte što je Kolinda napravila usred Pariza! Jednim potezom zaustavila ‘rat‘ Hrvatske i Crne Gore

Na vaterpolo utakmici prvog kola između Hrvatske i Crne Gore bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je napravila lijep gest. Svezala je zastave dvije države i time pokazala da Hrvatska želi dobre odnose sa susjedima. Podsjetimo da su međudržavni odnosi između Hrvatske i Crne Gore narušeni, ali da se oni tiču i vaterpola.

Naime, prije desetak dana je jasno i nedvosmisleno Vlada RH u dopisu Ministarstva turizma i sporta, nakon savjetovanja s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, upućenom Hrvatskom vaterpolskom savezu navedeno kako Vlada RH i dalje ne preporučuje hrvatskim klubovima igranje na bazenu u Kotoru koji se zove Zoran Gopčević.

Tačnije, to je bilo očigledno podržavanja stava HVS-a koji je ranije još odlučio da Hrvati neće igrati u kotorskom bazenu dok on nosi ime kakvo nosi. U stvarii, takva je preporuka samo potvrda stava još iz 2021. godine odnosno od trenutka kada je taj bazen ponio ime pokojnog crnogorskog vaterpolista, ali koji je 1991. bio čuvar zloglasnog koncentracijskog logora Morinj u Crnoj Gori. Ondje su zatvarali i mučili, ali i ubili dvije osobe, isključivo Hrvate, mahom civile u jeku velikosrbijansko-crnogorske agresije na Hrvatsku.

“Dosad još nije bilo neke situacije, u posljednje tri godine, da su naši klubovi trebali ondje igrati. No, u svakom slučaju mi podržavamo stav Hrvatskog vaterpo saveza. Poruka logična i zdravorazumska”, u subotu je u Parizu po ovom pitanju saopštio premijer Plenković.

Što se odnosa sa Crnom Gorom tiče,  Vlada Hrvatske je proglasila trojicu crnogorskih političara nepoželjnim osobama u Hrvatskoj. To su bili upravo oni koji su bili najbitniji u izglasavanju njihove potpuno nepotrebne rezolucije o Jasenovcu i koji su poremetili odnose Hrvatske i Crne Gore.

Izvor:CDM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.