Ferari širi sistem plaćanja kriptovalutama i na Evropu

Ferari širi sistem plaćanja kriptovalutama i na Evropu

Ferrari je saopštio da će do kraja ovog mjeseca proširiti svoj sistem plaćanja kriptovalutama na Evropu.

Italijanski proizvođač luksuznih automobila je prošle godine omogućio plaćanje kriptovalutom u SAD, a sada isto planira da učini s drugim međunarodnim kupcima do kraja 2024. godine.

Uprkos generalnom trendu u industriji gdje većina kompanija izbjegava kriptovalute, Ferrari je prihvatio ovu "inovaciju". Odluka je stigla nakon zahtjeva bogatih kupaca i uspješnog uvođenja ovog sistema plaćanja u SAD-u. Ferrari namjerava pomoći "dilerima" u ispunjavanju rastućih potreba klijenata, navodi Klix.ba.

Ferrari se u SAD-u udružio s kompanijom BitPay u svrhu obrade plaćanja u kriptovalutama kao što su Bitcoin, Ether i USDC. Ovaj sistem štiti trgovce od fluktuacija cijena tako što digitalne valute odmah pretvara u tradicionalnu valutu. Takođe, pogodnost je to što nema naknada ili doplata za klijente.

Detalji o implementaciji sistema u Evropi još nisu otkriveni, ali većina Ferrarijevih "dilera" je već usvojila ili je u procesu usvajanja novog sistema.

IZVOR:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.