Odbojkaši Crne Gore bolji od Sjeverne Makedonije u prvom kontrolnom meču

Odbojkaši Crne Gore bolji od Sjeverne Makedonije u prvom kontrolnom meču

Pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je u Kolašinu selekciju Sjeverne Makedonije sa 3:1 (31:29, 25:22, 22:25, 25:20), u prvoj utakmici u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Sjeverna Makedonija je održavala prednost do sredine prvog seta, a onda je uslijedila dobra igra i odgovor naše selekcije, koji je uspjela da stigne minus i završnicu ovog seta učini neizvjesnom. Kapiten Vojin Ćaćić i saigrači su, na kraju, uspjeli da set riješe u svoju korist (31:29).

U drugom setu je Crna Gora povela 7:3, što je natjeralo Makedonce na tajm-aut. Međutim, to nije zaustavilo momke Ivana Joksimovića koji su povećali svoju prednost (15:8). Uslijedila je serija poena gostiju, koju je tajm-autom prekinuo selektor Crne Gore, nakon kojeg su naši odbojkaši mirno privelu set kraju (25:22).

Izjednačena igra bila je u trećem i četvrtom setu. Treći dio igre pripao je Makedoncima, koji su napravili prednost 17:15 i uspjeli da osvoje set rezultatom 25:22. Naši seniori nijesu dozvolili da meč ode u peti set, iako je rezultat u četvrtom setu bio neizvjestan do samog finiša, uspjeli su da slave 25:20 za konačnih 3:0.

- Večerašnjom utakmicom smo počeli proces kreiranje igre i sistema koji nas očekuje u predstojećem kvalifikacionom ciklusu. Makedonija je rival koji zahtijeva punu koncentraciju i puno angažovanje, sve što nas očekuje u prvoj kvalifikacionoj utakmici protiv Norveške. Makedonce dobro poznajemo sa posljednjeg Evropskog prvenstva, ovog ljeta su igrali i Zlatnu ligu, imaju puno iskustva, nijesu promijenili nijednog igrača, dok je naša ekipa puna mladosti i određenog neiskustva. Utakmicom mogu da budem apsolutno zadovoljan, jer sam vidio dosta kvalitetnih stvari, koje smo radili na treninzima. Kolektivni duh je bio na izuzetno visokom nivou, borili smo se za svaku loptu, što je pokazao prvi set u kojem smo dugo vremena bili u rezultatskom deficitu, pa smo ga strpljivom igrom dobili 31:29. Zadovoljstvo postoji, ali ovo je samo jedna utakmica, jedan trening, jer mi sve ovo doživljavamo kao nastavak rada. Doduše, ovo je bila zvanična utakmica, ali utakmice treba da budu naši najbolji treninzi – rekao je selektor Ivan Joksimović.

U našoj selekciji kapiten Vojin Ćaćić osvojio je 19 poena, Ivan Zvicer je dodao 17, a Bojan Strugar 13. Kod Makedonaca, kapiten Nikola Gjorgijev osvojio je 24 poena.

Na dogovor selektora, odigran je i peti set u kojem je Crna Gora slavila 25:16, a selektor Joksimović pružio je šansu svim igračima u prvoj provjeri protiv Sjeverne Makedonije.

Isti rivali igraće ponovo i sjutra veče u Kolašinu od 18 časova.

Crna Gora – Sjeverna Makedonija 3:1 (31:29, 25:22, 22:25, 25:20)

Crna Gora: Dubak, Ćinćur 8, Babić 4, Zvicer 17, Peruničić 7, Ćaćić 19, Hadžisalihović, M, Joksimović, A. Joksimović (libero), V. Milenković 2, R. Milenković 2, Strugar 13, Jovović 6, Đurović 2, Ječmenica 8, Radević (libero), Pavićević 8.

Sjeverna Makedonija: Angelovski (libero), G. Gjorgiev 1, Efremov, N. Gjorgiev 24, Milev 7, Arsov, Zadmart, Ljaftov 14, Lepidovski, Stojanov, Volkov, Ričliev, Madžunkov 10, Iliev 10, Ričliev (libero), Savovski 10.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.