Sprema se štrajk u Diznilendu
Diznilend

Za stupanje u štrajk glasalo 99 odsto zaposlenih

Sprema se štrajk u Diznilendu

Hiljade radnika Diznijevog tematskog parka i odmarališta u Kaliforniji izjasnilo se za štrajk zbog odugovlačenja pregovora o ugovoru vezanim za uslove rada.

Saglasnost o štrajku postignuta je velikom većinom – skoro 99 odsto članova, saopštila je koalicija četiri sindikata, koja predstavlja 14.000 Diznijevih vozača, službenika prodavnica, čuvara, proizvođača slatkiša, prodavača karata, parkinga i drugih zaposlenih, javlja AP.

Lideri sindikata će sada imati opciju da pozovu u štrajk u slučaju da ne budu u mogućnosti da pregovaraju o novom ugovoru sa upravom Diznilenda, a pregovarači se vraćaju za sto od ponedjeljka.

Članovi sindikata Diznilenda su od aprila u pregovorima o povećanju plata, bezbjednosnim mjerama i drugim beneficijama, navodi AP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.