Mujović: PES je spreman da bude po narodnoj volji

Mujović: PES je spreman da bude po narodnoj volji

Stara, viteška Crna Gora je počivala na datoj ljudskoj riječi, na časti, obrazu i želji da se ni po koju cijenu ne iznevjeri “narodno nadanje”.

Surovi životni uslovi su stvarali još surovije gorštake, beskompromisne ratnike, moralne gromade, ali i rijetke izuzetke. E te izuzetke ne pominjemo, jer su  “zalutala” braća, a njihov grijeh ili slabosti nisu na našu radost, kazao je Saša Mujović, član Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

“Ova nova, moderna Crna Gora, je 2022.godine je bila jasna koga želi na vlasti u Glavnom gradu. Vlast je konstituisana po narodnoj volji, točak se zakotrljao i gospođa Injac je započela misiju razvoja Podgorice. Sve je bilo obećavajuće, sve je podsjećalo da je skupštinska većina ona koja “gine” da ispuni “narodno nadanje” i opravda zadobijeno povjerenje”, navodi Injac.

Nažalost, dodaje, idila nije dugo trajala.

“Narasli lični apetiti, sujeta, interesi i egoizam ne idu pod ruku sa čistom, neuprljanom željom da Podgorica krupnim koracima nastavi naprijed. Počinju podjele, sukobi, rovovska borba, testiranje strpljenja građana i poigravanje sa njihovom voljom. Počinje stagnacija grada koji ne smije stagnirati. Lokomotiva Crne Gore je prikočena voljom onih kojima narod nije dao to pravo”, ističe on.

Ovog 24. jula se dogodila kulminacija.

“Narod nije želio koaliciju koja je danas donijela tako krupnu odluku. Riječ, čast, obraz, šta to bješe? Nema na sceni nekada jedinstvenog Pokreta Evropa sad. Dešavaju se nesuglasice, mimoilaženja, razdvajanja. Ipak, to ne amnestira bilo koga ko pripada ili je pripadao Pokretu da radi protiv izborne volje građana i da pravi dogovore sa ostalim političkim subjektima koji podrivaju temelje rezultata izbora iz 2022.godine. Nego, PES je spreman da bude po narodnoj volji i da narod sudi ko je “vjera”, a ko “nevjera”. Srećni nam izbori”, poručuje Mujović.

Izvor:CDM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.