Emanuel Makron

Makron ponovo o slanju trupa

"Ako bi Rusi probili linije fronta, ako bi postojao ukrajinski zahtjev, legitimno bi trebalo sebi da postavimo pitanje učešća zapadnih trupa u borbama"

Francuski predsjednik Emanuel Makron je ponovo govorio o mogućnost slanja zapadnih trupa u Ukrajinu, uz ocjenu da bi trebalo da se postavi pitanje da li će Moskva probiti linije fronta i da li je Kijev iznio takav zahtjev.

"Ako bi Rusi krenuli i probili linije fronta, ako bi postojao ukrajinski zahtjev, što danas nije slučaj, legitimno bi trebalo sebi da postavimo pitanje (učešća zapadnih trupa u borbama)", rekao je francuski predsjednik za britanski nedjeljnik Ekonomist (The Economist).

Makron je u danas objavljenom intervjuu kazao da ne bi trebalo a-priori odbacili tu mogućnost, prenosi Frans pres, podsjećajući da su zemlje NATO u početku isključile slanje tenkova i aviona u Ukrajinu, ali da su se kasnije predomislile.

"Kao što sam već rekao, ništa ne isključujem, jer pred nama je neko ko ništa ne isključuje", dodao je šef francuske države.

"Imam jasan strateški cilj: Rusija ne može da pobijedi u Ukrajini. Ako Rusija pobijedi u Ukrajini, mi više nećemo imati bezbjednost u Evropi", upozorio je Makron i upitao ko može da kaže da bi se Rusija tu zaustavila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.