Zelenski: Agresija na nezavisnu zemlju ne smije da se tretira kao normalna stvar
Volodmir Zelenski

Zelenski: Agresija na nezavisnu zemlju ne smije da se tretira kao normalna stvar

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas u Vašingtonu, tokom samita NATO, da svijet ne smije dozvoliti da agresija na nezavisnu zemlju, kakvu je Rusija izvršila napadom na Ukrajinu, postane nešto što se tretira kao normalna situacija.

 Što se tiče približavanja Ukrajine članstvu u NATO, ne smijemo govoriti o uspjehu Kijeva. Radi se uspjehu obje strane – Ukrajine i NATO, rekao je Zelenski.

On je izjavio da pomoć u oružju kakva Ukrajini stiže sa Zapada ne smije biti praćena ograničenjima vezanim za upotrebu tih projektila u napadima na ciljeve na teritoriji Rusije.

Ako ruske rakete ubijaju djecu u ukrajinskim bolnicama, zašto mi ne bismo mogli da napadnemo bazu iz koje je taj napad stigao, upitao je Zelenski.

Povodom sastanaka u Kijevu, Moskvi i Pekingu mađarskog premijera Viktora Orbana, čija je zemlja predsjedavajuća Evropskom unijom, Zelenski je izjavio da, „uz svo poštovanje“, ne mogu svi lideri biti pregovarači, jer je za tako nešto potrebna snaga.

Zelenski je rekao da, pošto je u Kijevu održao sastanak sa Orbanom, nije znao da će mađarski premijer putovati u Moskvu i Peking radi razgovora o ukrajinskom ratu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.