Makron odbija da prizna rezultate izbora

Makron odbija da prizna rezultate izbora

Žan Lik Melanšon, lider ljevičarske stranke Nepokorena Francuska (LFI), optužio je francuskog predsednika Emanuela Makrona da odbija da prizna rezultate izbora.

On je optužbe iznio nakon što je Makron izjavio danas da će novog predsjednika vlade Francuske imenovati nakon završetka Olimpijskih igara u Parizu.

"Predsednik odbija da prizna rezultate izbora i želi da nas nasilno natjera da prihvatimo njegov novi Republikanski front i da odustanemo od našeg programa kako bismo sklopili savez sa njim. To nije opcija. Poštujte glasove Francuza. Makron mora da se podredi ili da podnese ostavku", objavio je na svom X nalogu Melanšon.

Makron je priznao da je njegova partija doživjela poraz na izborima početkom mjeseca i odbio je da komentariše da li će novi premijer biti neko iz pobjedničke ljevičarske koalicije, prenio je ranije Rojters.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.