Đoković najbolji sportista svijeta
Novak Đoković

Đoković najbolji sportista svijeta

Srpski teniser Novak Đoković najbolji je sportista svijeta u protekloj godini.

Beograđanin je osvojio „Laureus“, najveće priznanje koje se dodjeljuje u oblasti sporta.

Ovo je peti put da Srbin osvaja trofej namijenjen najboljem sportisti godine, a prije toga priznanje je dobio 2012, 2015, 2016. i 2019. 

Izjednačio se sa Rodžerom Federerom koji je prestižno priznanje dobijao 2005, 2006, 2007, 2008. i 2018. 

Pored Đokovića ove godine bili su nominovani atletičari Šveđanin Armand Duplantis i Amerikanac Noa Lajls, svjetski šampion u Formuli 1, Holanđanin Maks Ferstapen i fudbaleri, Argentinac Lionel Mesi i Norvežanin Erling Haland.

Đoković je osvojio tri od četiri grend slema 2023. godine, kao i tri turnira iz masters serije. Takođe, prošlu godinu okončao je na prvom mjestu ATP liste.

Ženska fudbalska reprezentacija Španije dobila je nagradu za tim godine, povratnica godine je gimnastičarka Simon Bajls, teniserka Died de Grot je ličnost godine među sportistima s invaliditetom, otkriće godine je fudbaler Džud Belingem…

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.