Najtraženiji američki bjegunac uhapšen u Italiji
Ilustracija

Na trgu Svetog Petra

Najtraženiji američki bjegunac uhapšen u Italiji

Italijanska policija uhapsila je “najtraženijeg” američkog bjegunca prošle nedjelje koji je nosio tri skrivena noža na prepunom Trgu Svetog Petra ispred Vatikana, izjavio je danas izvor iz pravosuđa.

Bjegunac, koji se sada nalazi u pritvoru, zove se Mojzes Tedžada i jedinica za istrage zatvorske službe države Njujork ga opsuje kao nasilnu osobu.

On je na listi najtraženijih lica tog odjeljenja.

Italijanski dnevnik “Republika”, prvi je javio da je Tedžada uhapšen, a potom je to potvrdio i izvor iz pravosuđa.

On je privukao sumnju policije koja ga je privela i utvrdila da nosi noževe dugačke 20 centimetara.

Trg Svetog Petra bio je ispunjen vjernicima i turistima dok je papa Franja imao opštu audijenciju tog dana, u srijedu 10. aprila.

Za sada se ne zna da li je Tedžada, koja je je bio osuđen za pljačku i otmicu, predstavljao bilo kakvu prijetnju papi Franji.

Istražitelji su otkrili da je on nedavno stigao u Rim iz Moldavije, pošto je prethodno boravio u Ukrajini.

On je rekao istražiteljima da je bio u Ukrajini od 2022. godine gdje se borio protiv ruskih snaga, objavila je “Republika”.

Italijanske vlasti sada čekaju da američke vlasti odluče da li će tražiti njegovu ekstradiciju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.