Uhapšen državljanin Srbije, osumnjičen za ubistvo u pokušaju
Ilustracija

Uhapšen državljanin Srbije, osumnjičen za ubistvo u pokušaju

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ''Centar'' – Odjeljenja bezbjednosti „Podgorica“ uhapsili su državljanina Republike Srbije koji se potraživao na međunarodnom nivou, saopšteno je iz Uprave policije.

“Naime, u Podgorici je uhapšen U.J. (26) iz Kragujevca, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol-a Beograd, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kragujevcu radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine na koju je osuđen presudom Višeg suda u Kragujevcu, zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

Prilikom kontrole od strane policijskih službenika, U.J. se predstavio policiji kao G.M. iz Bosne i Hercegovine i pružio na uvid ličnu kartu ove zemlje, nakon čega je isti, zbog sumnje u vjerodostojnost isprave, doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti radi prikupljanja obavještenja”, navodi se u saopštenju.

Policija je, kako se dodaje, primjenom kriminalističkih metoda i provjera, posredstvom evidencija NCB Interpol-a Podgorica, utvrdila identitet ove osobe i ustanovila da se radi o osobi koje se potražuje – U.J.

“On je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave, te će nakon okončanja toga postupka biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici radi određivanja ekstradicionog pritvora”, navode iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.