Odbornici Evropskog tima za Nikšić predali inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluka usvojenih na sjednici SO
Evropski tim za Nikšić

Odbornici Evropskog tima za Nikšić predali inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluka usvojenih na sjednici SO

Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, tražili smo povlačenje sa Dnevnog reda tačaka Odluka Agencije za projektovanje i planiranje o promjeni oblika društva, kao i Statut Agencije, jer je protivustavna, protivzakonita i u krajnjem nepismena, saopšteno je danas iz Kluba odbornika Evropskog tima za Nikšić.

"Kako lokalne vlastodršce ne interesuju ni Ustav, ni zakoni, niti poštovanje ovih akata, odbornici vlasti usvojili su i takve odluke, a mi smo danas predali inicijativu Ustavnom sudu za ocjenu njihove ustavnosti i zakonitosti", navodi se u saopštenju.

Poručuju da koliko neznanje, neprofesionalizam i pravna hajdučija vladaju u lokalnoj upravi Nikšića, pokazali su kako dodaju argumentovano, a na sve to onaj koji je trebalo dati objašnjenja za takvo činjenje jednostavno kaže "neću odgovarati".

Iz Evropskog tima za Nikšić su kazali da su im poručili da će odgovarati pred sudovima Crne Gore i pred građanima Nikšića, jer tu su da rade u interesu grada i da odgovaraju na sva pitanja, iako najčešće niti umiju odgovoriti, niti imaju odgovora. 

"Sve što rade – rade na silu, bahatost, bez znanja i mimo zakona i donose nezakonite odluke, koje proizvode dalji pravni haos i dovode lokalna preduzeća i zaposlene u njima u neizvjestan položaj, bez regulisanih prava i obaveza. No htjeli, ne htjeli moraće odgovoriti i odgovarati za svu nestručnost, neznanje ili namjerno kršenje propisa", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.