DPS: Skandalozno postupanje prema 11 ugroženih porodica, podnijećemo inicijativu da im se  obezbijede adekvatni uslovi za život
Demokratska partija socijalista

DPS: Skandalozno postupanje prema 11 ugroženih porodica, podnijećemo inicijativu da im se obezbijede adekvatni uslovi za život

Danas su Nikšić i cijela Crna Gora ostali zgroženi pred scenama izbacivanja iz stana starca Vasa Terića, kao i načinom na koji je to izvršeno, bezdušno, pod jakim policijskim snagama. Takve scene, brutalnog gaženje ljudskih prava i svih moralnih načela, Nikšić još nije doživio, saopšteno je iz Kluba odbornika Evropskog tima za Nikšić.

"Kao društveno odgovorna partija zalažemo se za sprovođenje svih zakona, sudskih presuda, ali ljudski životi i dostojanstvo pojedinca moraju biti prioritet. Stoga pozivamo nadležne da omoguće Vasu Teriću i ostalim porodicama iz baraka Prvoborca, da ostanu u njima dok se ne nađe adekvatno rješenje", ukazuje se u saopštenju.

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić kako najavljuju podnijeće inicijativu novom vlasniku zemljišta na kome se nalaze barake, predsjedniku Opštine i SO Nikšić da se investitor, koji prema saznanjima koje su dobili od stanara, planira izgradnju zgrada na tom zemljištu, oslobodi plaćanja komunalija na račun stanova koji bi bili dodijeljeni stanarima baraka.

"Nikakve političke priče nas ne interesuju, niti ko je investitor, niti koje predsjednik Opštine, već nas isključivo interesuje da problem 11 ugroženih porodica bude što prije riješen, kako ne bi ostali na ulicu i i kako bi dobili adekvatne uslove za život", zaključili su iz Kluba odbornika Evropskog tima za Nikšić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.