Papa nema namjeru da podnese ostavku: Dobrog sam zdravlja, nema razloga da odustanem od vođenja Crkve
Papa Franjo

Papa nema namjeru da podnese ostavku: Dobrog sam zdravlja, nema razloga da odustanem od vođenja Crkve

Poglavar rimokatoličke crkve, papa Franja, nema namjeru da podnese ostavku jer, kako je naveo u svojoj novoj knjizi, smatra da je njegovo zdravlje dovoljno dobro da mu omogući da nastavi dužnosti u Vatikanu.

Papa je u knjizi "Život-moja priča u istoriji", baziranoj na jednom intervjuu, naveo da trenutno nema dovoljno ozbiljan razlog da ga natjera da razmisli da napusti mjesto vođe rimokatolika.

Odlomke iz knjige prenio je italijanski list "Korijere dela sera".

Kako navodi Rojters, papa (87) je posljednjih godina sve slabijeg zdravlja, koristi invalidska kolica ili štap kao pomoć pri kretanju, a odnedavno pati od onoga što je opisano kao napadi bronhitisa ili prehlade, koji su ga naveli da ograniči svoje javne govore.

U knjizi, koja će u Italiji biti dostupna 19. marta, on ipak uvjerava vjernike u svoje dobro zdravlje.

"Hvala Gospodu, uživam u dobrom zdravlju i, ako Bog da, ima još mnogo projekata koje treba realizovati“, rekao je papa Franja, ponovivši da bi razmišljao o odustajanju samo u slučaju "ozbiljne fizičke bolesti".

Njegov prethodnik, Benedikt Šesnaesti, bio je prvi papa koji je podnio ostavku poslije 600 godina, navodeći kao razlog svoje godine.

Benedikt se odrekao trona Svetog Petra u februaru 2013. u svojoj 86. godini, a preminuo je 10 godina kasnije, prenosi Tanjug.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.