Crna Gora i Mađarska danas igraju meč za sedmo mjesto na SP u Dohi

Crna Gora i Mađarska danas igraju meč za sedmo mjesto na SP u Dohi

Adut „ajkula“ je psihološki debakl rivala

Koliko god da apsurdno zvuči, jer je u pitanju meč sa još uvijek aktuelnim svjetskim šampionom, Crna Gora je u blagoj prednosti u odnosu na Mađarsku. Makar u psihološkoj, nakon debakla Mađara u četvrtfinalu sa Francuskom. Reprezentacija koja je stigla u Dohu da brani zlatno odličje, i to u znatno jačem satavu u odnosu na januarski koji je nastupao na šampionatu Evrope, izgubila je još jedan meč od Srbije u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta. Tako da je Mađarima, vjerovatno, manje bitno, nakon razočaranja, kako će završiti posljednji meč s ,,ajkulama“. Sa druge strane, izabranici selektora Vladimira Gojkovića priželjkuju još bolje izdanje u odnosu na pretposljednji meč sa Grčkom, kada su izgubili u penal završnici. Bilo bi lijepo da pobijede, osvoje sedmo mjesto, ali i da pokažu malo više karaktera i snage u duelima što će biti potrebno protiv zvijezda iz mađarske selekcije.

- Mađari su neočekivano ispali iz četvrtfinala, ali je i dalje to jaka ekipa i još uvijek aktuelni šampion svijeta. Potrudićemo se da završimo turnir na što bolji način. Primarni cilj smo ispunili, plasirali smo se na Olimpijske igre. Imali smo još ciljeva da uđemo u borbu za medalju, ali nijesmo uspjeli. Sve u svemu, mislim da je bio dobar turnir za nas – istako je centar Jovan Vujović.

„Ajkule“ su, istina, stigle do olimpijske vize, ali nijesu napravile neki značajniji pomak u igri u odnosu na ono što je bilo nedavno na šampionatu Evrope. U nekim utakmicama je individualni kvalitet dolazio do izražaja, na primjer, centri su odigrali sasvim korektno, a dobre partije imao je najmlađi član Marko Mršić.

- Nova šansa da se nadmećemo sa jednom od najboljih ekipa koja je izgubila od Francuske u četvrtfinalu. Naš motiv je ogroman i želimo da se nadigravamo sa Mađarima. Srećni smo što smo izborili plasman na Olimpijske igre, ali nešto je falilo, još jedan korak koji smo željeli – da odemo dalje. Odigrali smo odličnu utakmicu prije dva dana sa Grčkom u razigravanju. Nažalost, nakon remija smo izgubili, a sada se okrećemo posljednjem meču i želimo da pobijedimo – poručio je Mršić

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.