Alternativa: ZBCG za nas prihvaljiv partner, ne podržavamo Vladu čiji bi ključni konstituent bila Bošnjačka stranka
Alternativa Crna Gora

“Prije nego što se učini nepopravljiva šteta molimo Glavni odbor da još jednom razmotri odluku“

Alternativa: ZBCG za nas prihvaljiv partner, ne podržavamo Vladu čiji bi ključni konstituent bila Bošnjačka stranka

Alternativa Crna Gora saopštila je da podržava rad Pokreta Evropa sad i njihovu želju da naprave Crnu Goru boljim mjesto za život, ali kako dodaju, ono što ne podržavaju je Vlada u kojoj bi ključni konstituent te Vlade bila Bošnjačka stranka. Pozivaju PES i njihov Glavni odbor da još jednom razmotre sve opcije.

“Ta Vlada bi imala nešto oko 41-43 poslanika podrške, što nije dovoljno da se efikasno sprovedu reforme i agenda Evropa sad 2.0 zbog koje smo mi u koaliciji sa PES-om”, poručuju iz Alternative, koja je na izborima nastupila na listi Evrope sad.

Alternativa u novom sazivu ima jednog poslanika, sa liste PES-a,  a to je Jelena Nedović. 

“Neprihvatljivo nam je da ključni konstituent Vlade budu partije koje su zadnje decenije aktivno učestvovale u uništavanju Crne Gore. U redu je da te partije dignu ruku i podrže Vladu, da za četiri godine dožive katarzu (nestanu ili se transformišu), ali ne i da određuju kako ćemo da živimo mi koji smo sa ulice izborili svoje pravo da stvaramo neko bolje društvo”, navode u Alternativi.

Ističu i da su njihovi sukobi sa DF-om, poznati i da nijesu ništa novo.

“Svaki sukob sa njima je bio u cilju da ih učinimo boljima, bržima i jačima. Nikad nijesmo imali malicioznu potrebu da tu partiju omalovažimo ili im učinimo nepravdu. Pošto su poslije pritisaka pristali da uđu u Vladu pod uslovima koje je PES postavio, to ih čini prihvatljivima. Između onih koji su služili režimu i onih koji nikad nijesu bili u koaliciji sa DPS-om mi biramo ove druge - DF. Sigurni smo da to neće promijeniti njihovo mišljenje o nama, ali će biti pravedno, onako kako Alternativa Crna Gora uvijek postupa”, poručuju iz Alternative.

Manjine su prihvatljive u Vladi i Alternativa će, kako kažu, kao građanska partija posvetiti posebnu pažnju da pripadnici manjinskih naroda budu dio Vlade, kroz sva tijela i izvršne organe vlasti.

“Prije nego što se učini nepopravljiva šteta, prije nego uđemo u fazu da izigramo povjerenje koje smo teško sticali boreći se rame uz rame sa građanima, molimo PES i njihov Glavni odbor da još jednom razmotre sve opcije. Naše mišljenje je jasno. Nikad sa onima koji su nas doveli dovde”, zaključuje se u saopštenju koje je objavljeno na Fejsbuk stranici Alternative.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.