Bošnjačka stranka uputila otvoreno pismo Vladi: Pozivaju na obilježavanje Dana sjećanja na genocid u Srebrenici
Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka uputila otvoreno pismo Vladi: Pozivaju na obilježavanje Dana sjećanja na genocid u Srebrenici

Bošnjačka stranka je, u susret 11. julu - Danu sjećanja na genocid u Srebrenici, uputila otvoreno pismo Vladi i premijeru Milojku Spajiću, u kojem poziva na obilježavanje tog datuma.

“Poštovani predsjedniče Vlade, u susret 11. julu, koji se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici, pozivamo Vladu Crne Gore, koja je zadužena za sprovođenje unutrašnje i vanjske politike, da počevši od ove godine, krene u obilježavanje ovog značajnog datuma. Crna Gora, kao članica UN-a, nedavno je podržala Rezoluciju o Srebrenici, pa od Vlade Crne Gore očekujemo da na prigodan i primjeren način, njegujući kulturu sjećanja, obilježi 11. jul – Dan sjećanja na genocid u Srebrenici", navodi se u pismu koje potpisuje šef poslaničkog kluba BS-a Amer Smailović.

"Smatramo da Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Ministarstvo kulture i medija imaju obavezu da kroz svoje aktivnosti, u skladu sa planom i programom rada, poštujući navedenu Rezoluciju UN-a da 11. jul bude Dan sjećanja, da počevši od ove godine, krenu u organizovanje posebnih programa na temu genocida u Srebrenici. Suočavanje s prošlošću je obaveza našeg društva, i to je jedini put kojim građanska i multietnička Crna Gora treba da ide”, zaključuje se u pismu Smailovića, kako je saopštila Bošnjačka stranka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.