Budućnost prvak Crne Gore, Jezero izborilo opstanak
Foto:Analitika

Budućnost prvak Crne Gore, Jezero izborilo opstanak

Fudbaleri Budućnosti osvojili su titulu prvaka Crne Gore! Podgoričani su u posljednjem kolu savladali Mornar u Baru 1:0, slavila je i Sutjeska protiv Arsenala identičnim rezultatom, ali je ekipa Miodraga Džudovića osvojila pehar zahvaljujući boljem međusobnom skoru sa Nikšićanima.

Gol vrijedan trofeja za Budućnost postigao je Petrović u 7. minutu. Pirovu pobjedu Sutjesci donio je Grivić u 75. 

To je podgoričkom timu šesta titula prvaka, nakon što je najbolji bio i 2008, 2012, 2017, 2020. i , 2021. godine.

Veliku pobjedu upisalo je Jezero protiv Dečića od 2:1, tim trijumfom ekipa iz Plava je obezbijedila opstanak u Meridianbet Prvoj crnogorskoj ligi. Domaći tim poveo je preko Redžepagića, a gosti su izjednačili preko Vušurovića u 71. minutu. Osam minuta kasnije veliku pobjedu Jezeru donio je Škrijelj. 

Iz lige je ispala Iskra, Rudar i Mornar igraće u baražu za opstanak. Plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona obezbijedila je Budućnost, dok će kvalifiakcije za Ligu konferencija pored Sutjeske igrati Arsenal i Dečić.

Rezultati:

Mornar – Budućnost 0:1 (Petrović 7′)

Arsenal – Sutjeska 0:1 (Grivić 75′)

Jezero – Dečić 2:1 (Redžepagić 16′, Škrijelj 79′ – Vušurović 71′)

Jedinstvo – Rudar 3:4 (Bojić 3′, Kolić 9′, Korać 60′- Janketić 15′, 80′, Golubović 72′, Kovačević 89')

Petrovac – Iskra 4:1 (Boričić 9′, Adžović 11′, Mendi 34′)

TABELA: BUDUĆNOST 70, SUTJESKA 70, ARSENAL 50, DEČIĆ 50, JEDINSTVO 47, PETROVAC 45, JEZERO 43, MORNAR 42, RUDAR 38, ISKRA 31.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.