Najmanje 70 migranata se utopilo kod obale Tunisa
Ilustracija

Najmanje 70 migranata se utopilo kod obale Tunisa

Obalska straža Tunisa pronašla je najmanje 70 tijela utopljenih migranata, nakon što su dva čamca potonula blizu grada Sfaksa, rekao je predstavnik lokalnog suda Faouzi Masmudi.

Mrtvačnice u bolnicama u Sfaksu su pod velikim pritiskom i to postaje prijetnja javnom zdravlju, kazao Masmudi, prenosi Hina.

On je naveo da je iz dva čamca koja su danas potonula spašeno najmanje 47 osoba.

Tunis je preuzeo ulogu Libije kao glavna polazna tačka za ljude koji bježe od siromaštva i sukoba u Africi i na Bliskom istoku. Nacionalna garda je ranije ovog mjeseca objavila da je više od 14.000 migranata, uglavnom iz podsaharske Afrike, zaustavljeno ili spašeno u prva tri mjeseca ove godine, pet puta više nego u istom periodu prošle godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.