Grčka obalska straža spasila 117 migranata kod Krita
Ilustracija

Tri osobe uhapšene zbog sumnje za krijumčarenje

Grčka obalska straža spasila 117 migranata kod Krita

Grčka obalska straža saopštila je večeras da je kod obale osrtva Krit spasila 117 migranata iz Libije, kao i da su uhapšene tri osobe osumnjičene za njihovo krijumčarenje.

Ukupno 84 muškarca, dvije žene i 31 maloljetnik nalazili su se u čamcu usidrenom u zalivu na jugu ostrva Krit, koji koriste ribari.

Migranti su rekli da su u četvrtak napustili Tobruk u Libiji i krenuli prema Italiji, navele su grčke vlasti.

Zajedno sa Italijom, Grčka je na prvoj liniji dolaska migranata koji žele da uđu u Evropsku uniju prelaskom Mediterana, iz Turske ili severne Afrike.

Oko 45.000 tražilaca azila stiglo je u Grčku prošle godine, od kojih je većina došla na ostrva u blizini turske obale.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.