Radulović pred Srbiju: Pobjeda nad Bugarskom dala dodatni optimizam, imamo kvalitet i da napadnemo
Foto: Pobjeda

Radulović pred Srbiju: Pobjeda nad Bugarskom dala dodatni optimizam, imamo kvalitet i da napadnemo

Crna Gora je spremna da se hrabro suprotstavi Srbiji i napadne je, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović uoči sjutrašnjeg meča s ,,orlovima“ u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

,,Sokoli“ sjutra od 20.45 sati dočekuju Srbiju nakon pobjede na gostovanju Bugarskoj (1:0).

- Dočekujemo meč u dobrom momentu za nas, poslije pobjede u Bugarskoj koja je dodatno podigla optimizam i atmosferu. Podigla je i očekivanja navijača, ali mi utakmici pristupamo kako smo generalno ovom ciklusu. Imamo jasnu strategiju, a najvažnije nam je bilo da oporavimo igrače. Izmjene u Razgradu bile su dosta planski odrađene, tako da vjerujem da imamo svježu ekipu koja može da pruži jak ritam tokom svih 90 minuta i nadam se odgovoriti na sve zahtjeve – rekao je Radulović na konferenciji za medije u Kući fudbala.

- Izuzetno dobro poznajemo Srbiju, imam veliko poštovanje prema njihovom individualnom i kolektivnom kvalitetu. Piksi Stojković je sve to dobro posložio, znamo kako su odigrali kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, kao i Ligu nacija. To će nam biti dodatni motiv. Imamo kvalitet da se izmjerimo s tako renomiranim rivalom.

Vladimir Jovović je ušao na poluvremenu meča s Bugarskom, upisao asistenciju za Nikolu Krstovića, potom se i povrijedio.

- Situacija s Jovovićem je bolja, vidjećemo na treningu koliko će biti spreman. Vidjeli ste koliko nam je značio njegov ulazak u Bugarskoj. Bićemo jači i za Tomaševića koji je odradio suspenziju – istakao je Radulović, koji bi ovog puta Stevana Jovetića trebalo da koristi od prvog minuta.

- Imamo jasno razređen plan za Jovetića, možete pretpostaviti zašto je u Razgradu igrao 45 minuta. U dobroj je formi i raspoloženju. Svi naši lideri su spremni, to nije bio slučaj u proteklom periodu.

Crna Gora je u Razgradu imala problema prvih pola sata, nije dominirala u posjedu, brzo je gubila lopte... Bugarska to nije kaznila, Srbija ima mnogo veći potencija za tako nešto.

- Srbija ima dobre igrače, ali imamo i mi. Spremamo se da odgovorimo u tom segmentu. Mislim da će prevaga biti na sredini terena. ako tu dobro odreagujemo, to će biti zamajac za cijelu ekipu. Glavni cilj je da zaustavimo protok lopte ka špicevima. Srbija ima potencijal kao malo koja reprezentacija. Ako uspijemo u ovoj namjeri, uradićemo veliki posao. Bićemo orjentisani i napadački jer imamo za to potencijal i u startnih 11 i na klupi. Zadovoljan sam kako smo ekipno taktički odigrali u Razgradu. Ne smije se potcijeniti Bugarska, svaki rival ima kvalitet i naša grupa je jedna od ujednačenijih – istakao je Radulović.

Za borbu na sredini terena veliki uticaj imao bi Marko Janković. Ipak, vezista Karabaga zbog povrede preskače ovu akciju.

- Veliki je to hendikep. Marko je bio krucijalan igrač na sredini, za sve ono što nam treba. Ali imamo igrače koji mogu dostojno da ga zamijene. U Bugarskoj smo dobro odgovorili na neke zahtjeve, bilo je više pozitivnih nego negativnih stvari.

Srbija nikada nije vezala dvije pobjede na startu kvalifikacija.

- Ne bavim se statistikom. Nesvjesno je i nama bio nametnut pritisak jer nikad nijesmo izgubili na startu kvalifikacija. Ovo je treći kvalifikacioni ciklus koji smo počeli pobjedom. Nije lako stvarati ekipu i ujedno se takmičiti. Trebalo je proći kvalifikacije za SP i Ligu nacija, uz to širiti sastav. Ovo je zenit ove generacije, puni su iskustva, u najboljim godinama, ovo je situacija da napravimo dodatni korak više nakon pobjede u Bugarskoj – optimista je Radulović.

- Znamo što nam je cilj. Naša kompaktnost, borbenost, atmosfera su adut za uspjeh. Ova ekipa je dobila obrise takmičarske, to nam je nedostajalo.

Očekujete li Srbiju s jednim ili dva napadača?

- Pratili smo Srbiju, ne može ništa da se sakrije. Većinu mečeva odigrali su s jednim špicem, ali imamo spreman odgovor i ako zaigraju sa dva. U svakom meču želimo da izvučemo maksimum, ali nećemo ići grlom u jagode. Ova ekipa je spremna da odgovori na svaki sistem protivnika. Znamo i mi da napadnemo, imamo potencijal za to – naveo je selektor Crne Gore.

- Jedino što može da pokvari spektakl su vremenski uslovi, kvalitet fudbala bi bio veći da je lijepo vrijeme. Ovo je prilika da gledaoci uživaju.

Radulović je podvukao da na meč sa Srbijom gleda isključivo fudbalski.

- Razmišljamo samo o fudbalu, da se na terenu suprotstavimo renomiranom protivniku. Navijači dolaze da uživaju, da vide asove, ovo je samo fudbal i to je jedino o čemu razmišljamo, prenosi Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.