Princ Hari i Megan pozvani na krunisanje britanskog kralja
Princ Hari i Megan Markl

Princ Hari i Megan pozvani na krunisanje britanskog kralja

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan Markl pozvani su da prisustvuju krunisanju kralja Čarlsa III, prenio je list Sandej tajms, ali par koji je otišao da živi u SAD 2020. godine, još nije odgovorio na pozivnicu.

Neimenovani portparol para izjavio je za britanski list da je Hari nedavno dobio “mejl iz kancelarije Njegovog kraljevskog veličanstva“ o krunisanju Čarlsa III, koje će biti održano 6. maja.

Portparol je dodao da još nije donijeta odluka o prisustvu princa i njegove supruge.

Bakingemska palata je odbila da komentariše informaciju o slanju pozivnice.

Dolazak princa na krunisanje predmet je mnogih spekulacija u britanskim medijima poslednjih mjeseci, posle žustrih napada para na kraljevsku porodicu.

Posle dokumentarnog filma emitovanog na Netfliksu u decembru, Hari (38) je početkom januara objavio svoje kontroverzne memoare, u kojima prepričava svoje tinejdžerske godine opterećene drogom i alkoholom i detaljno opisuje prekid veze sa ocem Čarlsom i bratom Vilijamom.

Hari je u subotu uveče dao intervju jednoj platformi na internetu u kojem je rekao da se uvek osjećao “malo drugačije“ od ostatka britanske kraljevske porodice. Dodao je da je odrastao u “razbijenoj porodici“ i da čini sve da ne prenosi “traume“ na svoju djecu, sina Arčija od tri godine i ćerku Lilibet od godinu dana.

Princ Hari i Megan rijetko odlaze u Veliku Britaniju od kada su se odselili u SAD. Bili su zajedno na sahrani kraljice Elizabete II u septembru, a prije toga je samo Hari bio na sahrani svog dede, princa Filipa 2021. godine, usred pandemije korona virusa.

Tokom tih putovanja, par je odsijedao u Frogmor Kotidžu, kraljevskoj rezidenciji u Vindzoru, koju je kralj Čarls III nedavno zatražio da mu vrate.

Prema britanskim medijima, Hari i Megan imaju rok do početka ljeta da odnesu stvari koje su ostale u toj rezidenciji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.