Đoković započeo 375. nedjelju na vrhu ATP liste
Novak Đoković

Još dvije nedelje do apsolutnog rekorda

Đoković započeo 375. nedjelju na vrhu ATP liste

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 375. nedjelju na prvom mjestu ATP liste i tako nastavio da uvećava sopstveni rekord po broju sedmica provedenih u vrhu svjetskog tenisa.

Đoković se na prvo mjesto vratio prošle nedjelje, nakon što je osvojio desetu titulu na Australijan openu i ujedno došao do 22. grend slem trofeja.

Srpskom igraču nedostaju još dvije nedelje na vrhu ATP liste kako bi izjednačio apsolutni rekord, koji drži bivša njemačka teniserka Štefi Graf sa 377 nedjelja na vrhu.

On je na prvom mjestu zadržao 7.070 bodova, dok je drugi ostao Španac Karlos Alkaras sa 6.730.

U prvih 10 nije bilo promjena, pa je između ostalog na trećem mjestu ostao Grk Stefanos Cicipas, dok je četvrti teniser svijeta Norvežanin Kasper Rud.

ATP lista:

  1. Novak Đoković (Srbija) 7.070 bodova
  2. Karlos Alkaras (Španija) 6.730
  3. Stefanos Cicipas (Grčka) 6.195
  4. Kasper Rud (Norveška) 5.765
  5. Andrej Rubljov (Rusija) 4.200
  6. Rafael Nadal (Španija) 3.815
  7. Feliks Ože-Alijasim (Kanada) 3.715
  8. Tejlor Fric (SAD) 3.410
  9. Holger Rune (Danska) 3.046
  10. Hubert Hurkač (Poljska) 2.995

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.