Četiri Albanca pretukla srpskog dječaka na Kosovu
Ilustracija

Četiri Albanca pretukla srpskog dječaka na Kosovu

Dječak L. M. (15) pretučen je jutros od strane četiri starija Albanca u etnički mješovitom naselju Suvi Do.

"On je krenuo od kuće jutros pješaka kada su mu iz automobila u pokretu dobacivali na albanskom. Dijete je sagnulo glavu što je bio znak albanskim ekstremistima da ne razumije jezik i da je riječ o Srbinu, pa su potom zaustavili vozilo i pretukli dječaka. On je jutros u pratnji oca Zlatka došao u KBC Kosovska Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a prema njegovim riječima napadači su mu zadali više udaraca i u predjelu grudnog koša i stomaka", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Dječaku je urađena kompletna dijagnostika i otpušten je na kućno liječenje. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odmah je razgovarao sa ocem povrijeđenog dječaka i pružio mu podršku i ponudio svu pomoć Kancelarije.

"Posle napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dijete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista. Do napada dolazi na mjestu gdje su stacionirani pripadnici Kurtijeve Kosovske policije zbog navodne “ugroženosti Albanaca” u mješovitim sredinama. Istina je očigledno da je njihova namjera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku djecu. Niko ne smije da okrene glavu od ovog napada i čitava međunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu. Ovdje ne smije biti mjesta relativizaciji napada, jer je Lazar napadnut samo i isključivo zato što je Srbin", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.