Supruga Milana Radoičića puštena nakon ispitivanja u policiji Kosova
Milan Radoičić

Za sada bez navođenja detalja

Supruga Milana Radoičića puštena nakon ispitivanja u policiji Kosova

Supruga Milana Radoičića je puštena nakon ispitivanja u policiji Kosova, ali za sada bez navođenja detalja.

Odjeljenje za privredni kriminal u okviru Policije Kosova ju je prethodno ispitivalo u Sjevernoj Mirovici u prisustvu advokata, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa Veton Eljšani (Eljshani), zamenik direktora za region sjever.

Milan Raodičić je preuzeo odgovornost za oružani napad na policiju Kosova u Banjskoj 24. septembra 2023. godine, kada je ubijen narednik Afrim Bunjaku.

U danima nakon napada, ali i tokom ove godine, policija je pronašla arsenal oružja koji se dovodi u vezu sa tim napadom. U razmjeni vatre sa Policijom Kosova tada su ubijena i trojica srpskih napadača.

U međuvremenu su kosovske vlasti aprila ove godine konfiskovale dvije nepokretnosti u Sjevernoj Mitrovici i jednu u opštini Zubin Potok, koje se dovode u vezu sa tim napadom i Milanom Radoičićem.

Radi se o vili Milana Radoičića na jezeru Gazivode, restoranu Grey u Sjevernoj Mitrovici i jednom stanu na šestom spratu iznad restorana Grey.

U vrijeme napada na policiju Kosova Milan Radoičić je obavljao funkciju potprjedsednika Srpske liste, najveće partije Srba na Kosovu koja ima podršku Beograda. Međutim, podneo je ostavku kada je priznao da je organizovao i rukovodio napadom na kosovsku policiju.

Kosovo je takođe optužilo Srbiju da stoji iza organizacije ovog napada, što je Beograd negirao.

Veruje se da se Radoičić trenutno nalazi u Srbiji. Decembra prošle godine, Međunarodna policijska agencija (INTERPOL) je na zahtjev Kosova izdala i nalog za hapšenje Radoičića.

Međunarodna zajednica je više puta zatražila da odgovorni za napad u Banjskoj budu izvedeni pred lice pravde.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.