Kulminirali nesporazumi u Andrijevici: Predsjednik opštine smjenjuje potpredsjednika
Opština Andrijevica

Kulminirali nesporazumi u Andrijevici: Predsjednik opštine smjenjuje potpredsjednika

Višemječni nesporazumi unutar vladajuće koalicije u Andrijevici kulminirali su juče nakon što je predsjednik opštine Željko Ćulafić, iz redova SNP-a, donio odluku o smjeni potpredsjednika opštine Veska Raketića iz DF-a i proslijedio je lokalnom parlamentu na potvrđivanje.

Ćulafić je u obrazloženju odluke naveo da se u minulom periodu u radu Raketića pojavljuje niz protivzakonitosti, te da nije postupao shodno važećim pozitivno-pravnim propisima. Naveo je da se u radu Raketića ogleda samovolja, nepoštovanje odluka i naredbi donesenih od strane predsjednika opštine. Između ostalog, Đulafić je istakao da je Raketić davao netačne podatke i informacije sredstvima javnog informisanja, da se lažno predstavljao kao predsjednik opštine i da nije poštovao odluku o korišćenju službenih vozila.

Ćulafić je takođe istakao i da nijesu tačni navodi Raketića da je koalicionim sporazumom predviđeno da se nakon dvije godine vršenja lokalne vlasti izvrši rotacija predsjednika i potpredsjednika.

"Ja kao predsjednik opštine nemam ništa protiv da se na mjesto potpredsjednika imenuje lice delegirano od strane Nove srpske demokratije, čime iskazujem iskrenu namjeru da nemam ništa protiv te partije, nego protiv samovolje i bahatosti dosadašnjeg predsjednika", istakao je Ćulafić.

Sa druge strane, Vesko Raketić je nakon sinoćnjeg sastanka Opštinskog odbora Nove demantovao navode Ćulafića, ističući da oni ne odgovaraju istini. Naveo je da Ćulafić na ovaj način ima namjeru da ga smijeni sa DPS-om i da njegova partija poslije svega raskida koalicioni sporazum sa SNP-om.

"Ćulafićevi navodi nijesu tačni i ovo je udar na koalicioni sporazum koji smo potpisali sa SNP-om, a koji, između ostalog, predviđa i rotaciju predsjednika i potpredsjednika opštine nakon dvije godine. SNP neće da ispoštuje taj sporazum i mi raskidamo koliciju sa njima. Mi nećemo rušiti lokalnu vlast, ali nećemo dozvoliti da se iko poigrava izbornom voljom građana. Tim prije, jer Ćulafić hoće da me smijeni zajedno sa DPS-om", naveo je Raketić, poručujući da će novonastalu sitauciju, najvjerovatnije, pratiti i bunt naroda.

Čeka se zvanični stav partija

Nakon lokalnih izbora održanih 30. avgusta 2020. godine koalicija "Za budućnost Andrijevice", koju su činili SNP i DF zajedno sa Demokratama formirala je lokalnu vlast sa ukupno 16 odbornika, dok su DPS i SD zajedno osvojili 15 mandata. Predsjednik OO SNP-a Goran Stojanović je juče kazao da će njegova stranka o novonastaloj situaciji zauzeti konačni stav na sjednici organa partije koja treba ubrzo da uslijedi. To isto nam je kazao i Mladen Đukić iz redova Demokrata, koji obavlja funkciju predsjednika lokalnog parlamenta. Raketić koji vrši i funkciju predsjednika OO Nove je istakao da će, ukoliko dođe do njegove smjene, njegova partija odgovorno preduzeti odgovarajuće mjere, dodajući da sjednica lokalnog parlamenta još uvijek nije zakazana.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.