Čestitke povdom Dana opštine Plav

Čestitke povdom Dana opštine Plav

U Plavu se danas obilježava Dan opštine.

Marković: Plav sa okolinom zapostavljen i zanemaren, bez izgleda da se sa ovakvom Vladom to promijeni

Svim građankama i građanima Plava, u ime Stranke evropskog progresa, i u svoje lično, čestitam Dan opštine, saopštio je predsjednik SEP Duško Marković. 

“Geografski položaj učinio je da Plav sa okolinom bude centar eko i etno održivog razvoja, koji je atraktivan svih dvanaest mjeseci u godini, sa sadržajima zimskog i ljetnjeg turizma.

Bogatstvo netaknute prirode, jedinstvene planine, jezera i zdrava sredina zavređuju pažnju države koja izostaje u mandatima posljednje tri vlade.

Podsjećam da su u periodu 2016-2020. godine na teritoriji Plava realizovani projekti vrijednosti veće od šest miliona eura, uz konkretan plan razvoja na srednji rok koji je imala 41. Vlada”, navodi Marković. 

Nažalost, danas je Plav sa okolinom zapostavljen i zanemaren, bez izgleda da se sa ovakvom Vladom to stanje promijeni, kaže Marković. 

“Naša stranka već je prepoznata kao snaga koja je kadra da radi na sveukupnom razvoju Crne Gore i Sjevera, kako bi i Plav i svaka druga opština živjeli punim sadržajem. Mi vjerujemo u bogatu državu od sjevera do juga, i u ideju da samo djela pokreću promjene.

Još jednom podsjećajući na tradiciju multietničkog suživota u Plavu, kojoj ne treba pomirenje jer su svi svoji na svome – Stranka evropskog progresa vam čestita Dan opštine”, naveo je Marković. 

Čestitka Bečića

Povodom Dana opštine Plav, upućujem iskrene čestitke predsjedniku Opštine Nihadu Canoviću, predsjedniku Skupštine opštine Alenu Baliću, odbornicama i odbornicima Skupštine opštine, drugim lokalnim funkcionerima, kao i svim građankama i građanima Plava, navodi Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku

“Plav ne nudi samo spektakularne pejzaže koji privlače ljubitelje prirode iz cijele Crne Gore, Evrope i svijeta, već je i sjedište brojnih kulturnih i istorijskih spomenika koji nas uče o prošlosti ovog podneblja i svjedoče o bogatstvu istorijskog nasljeđa koje Plav čuva.

Zahvaljujući tradiciji multietničkog suživota, Plav predstavlja važan dio demokratskog razvoja moderne Crne Gore, doprinoseći razvoju društva koje njeguje različitosti kao najveće bogatstvo.

Odgovoran odnos prema prirodnim resursima, razvoj infrastrukture, turističke ponude i privredne djelatnosti, ključni su za unaprjeđenje uslova života u Plavu i ekonomsko-socijalni napredak svih njegovih žitelja.

Na tom putu Vlada Crne Gore će nastaviti da pruža neophodnu podršku lokalnoj samoupravi kako bismo zajedničkim trudom Plav učinili turističkom atrakcijom tokom cijele godine i gradom u kojem njegovi mladi žitelji biraju da ostanu.

U to ime svim građankama i građanima Plava još jednom čestitam Dan opštine”, naveo je Bečić.

Čestitka Jelene Borovinić Bojović

Predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović čestitala je Dan opštine Plav predsjedniku Skupštine opštine Alenu Baliću i predsjedniku Opštine Nihadu Canoviću:

“U ime Skupštine Glavnog grada Podgorica i u svoje lično ime čestitam Vama i svim građanima i građankama Plava 26. jul, Dan opštine. Plav je poznat po svojim brojnim prirodnim ljepotama i bogatstvu kulturne raznolikosti, kao i razvojnim potencijalima i resursima koji će, sigurna sam, u narednom periodu biti sve više valorizovani. Plavljani koji su izgradili svoje karijere širom svijeta nesebično pružaju podršku razvoju svog rodnog kraja, što doprinosi unapređenju kvaliteta života građana i građanki Plava.

Multietnički i multikonfesionalni sklad i poštovanje različitosti, bogata istorija, kultura i tradicija opštine Plav su inspiracija za sve nas, i sigurna sam da ćete i u budućnosti nastaviti sa vrijednim radom i posvećenošću za dobrobit svih građana i građanki Plava.

Želim vam mnogo uspjeha u daljem radu i razvoju vaše opštine”, navela je ona.

Čestitka Ibrahimovića

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjdnik Vlade i ministar vanjskih poslova Crne Gore mr Ervin Ibrahimović čestitao je 26. jul – Dan Opštine Plav, predsjednicima Opštine i Skupštine opštine, Nihadu Canoviću i Alenu Baliću, odbornicima u lokalnom parlamentu i svim građanima, uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Turistički potencijali Plava, uz ogromnu želju i entuzijazam dijaspore da investira u svoj zavičaj, garancija su bržeg ekonomskog razvoja Plava i okoline.

Izgradnja puta Plav-Dečani, povezaće Crnu Goru sa Kosovom i dodatno doprinijeti razvoju turizma i privredne aktivnosti.

Jedan od najvažnijih projekata države u narednom periodu mora biti revitalizacija Plavskog jezera, prirodnog bisera ovog kraja.

Odlučni smo da radimo na boljitku i stvaranju dobrih uslova za život za svakog građanina Plava”, navodi se u čestitki Ibrahimovića.

Milatović: Plav može biti pokretač ekonomskog napretka crnogorskog sjevera

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je srdačne čestitke povodom Dana opštine Plav predsjedniku opštine Nihadu Canoviću, predsjedniku Skupštine opštine Alenu Baliću, odbornicama i odbornicima i svim stanovnicima Plava.

“Međuetnički i međuvjerski sklad, kao najprepoznatljivije vrijednosti Crne Gore, na ovom prostoru dobijaju svoj najljepši oblik. Suživot, koji stanovnici ovog grada pažljivo njeguju, jedan je od najboljih primjera harmonije i zajedništva koje služe na ponos čitavom našem društvu”, naveo je Milatović.

Kako je istakao, Plav, turistički biser crnogorskog sjevera, ponosno se izdvaja svojim prirodnim bogatstvima poput Plavskog jezera, Visitora i Nacionalnog parka Prokletija, ali i nadaleko poznatim manifestacijama kao što su “Dani borovnice” i “Plavski književni susreti”.

“Brižnim odnosom prema ovim prirodnim i kulturnim potencijalima, uz njihovu pravilnu valorizaciju, Plav ima priliku da dodatno obogati turističku ponudu ovog kraja”, navodi Milatović.

Prema njegovim riječima, unaprjeđenjem saobraćajne infrastrukture, održivim upravljanjem i vrijednim radom Plavljana i Plavljanki, ovaj grad može značajno doprinijeti sveukupnom razvoju planinskog i sportsko- rekreativnog turizma u našoj zemlji.

“Takođe, dodatnim ulaganjem u poljoprivredu i turizam, uz podršku sa lokalnog i centralnog nivoa, Plav može biti pokretač ekonomskog napretka crnogorskog sjevera”, kazao je Milatović.

Stvaranje nove vrijednosti i otvaranje novih radnih mjesta omogućiće, ističe on, mladim ljudima da ostanu u zemlji i aktivno doprinesu ubrzanom razvoju ovog grada.

“U tom smislu, posebno je značajan doprinos brojne crnogorske dijaspore iz ovog kraja, koja je bila, a i danas je, pouzdan oslonac Plavu i Crnoj Gori. Zato smo u obavezi da, kao država nastavimo njegovati najbolje odnose sa dijasporom na korist svih građanki i građana Plava i cijele naše zemlje. U to ime, uz najbolje želje, još jednom vam najsrdačnije čestitam Dan opštine”, stoji u
čestitki predsjednika Milatovića.

Čestitka Maraša Dukaja.

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, čestitao je 26. jul, Dan opštine Plav, predsjedniku Opštine Plav, Nihadu Canoviću i predsjedniku Skupštine opštine Plav, Alenu Baliću.

“U ime Ministarstva javne uprave i u svoje lično ime koristim priliku da vama, građankama i građanima Plava uputim najsrdačnije čestitke povodom 26. jula, Dana opštine. Opština Plav je oduvijek bila primjer multivjerskog i multinacionalnog sklada, ali i sredina koja ima izuzetan odnos sa dijasporom, što je izvrstan primjer koji daje poseban kvalitet i podsticaj razvoju Crne Gore kao građanske države”, naveo je Dukaj.

Ministarstvo javne uprave, dodaje on, nastavlja sa podrškom Opštini Plav u pogledu uspostavljanja servisno orjentisane uprave, sa nadom da će se na taj način omogućiti efikasno, transparentno i kvalitetno pružanje usluga građanima.

“Još jednom čestitam Dan opštine, uz najbolje želje vama, kao i svim građankama i građanima Plava”, poručio je Dukaj.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.