Počele pripreme za vanredne izbore na sjeveru Kosova
Ilustracija

Počele pripreme za vanredne izbore na sjeveru Kosova

Kosovska centralna izborna komisija je počela pripreme za vanredne izbore u četiri opštine na sjeveru Kosova - Sjevernoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, koje je predsjednica Kosova Vjosa Osmani raspisala za 18. decembar.

Na sjednici Komisije je utvrđeno da rok za prijavu za izbore počinje danas i trajaće do 21. novembra, a izborna kampanja počinje 8. decembra i traje do 16. decembra, prenio je Kossev.

Komisija je usvojila i budžet za organizaciju izbora – 556.482 eura za oba kruga izbora.

Vanredne lokalne izbore izazvala je nova kriza sa tablicama nakon odluke kosovske vlade da po fazama sprovede preregistraciju srpskih tablica na RKS, a koja je kulminirala izlaskom Srba iz svih kosovskih institucija, uključujući i četiri gradonačelnika u opštinama na sjeveru.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.