Kod Sicilije spašeno 1.150 migranata, dvoje preminulo
Ilustracija

Kod Sicilije spašeno 1.150 migranata, dvoje preminulo

Više od 1.150 migranata spašeno je kod Sicilije, a dvoje je pronađeno mrtvo, saopštila je obalna straža, prenosi Index.hr.

Obalna straža je navela da su sa broda koji je od Sicilije bio udaljen oko 96 kilometara spašene 663 osobe i preuzeta dva tijela, a još 494 migranata spašeno je s drugoga ribarskog broda koji je plovio bliže ostrvu.

Operacije su izveli pripadnici obalne straže, finansijske policije i članovi posade španskog broda koji radi za graničnu agenciju Evropske unije Frontex.

Kako prenosi Al-jazeera, čini se da će u međuvremenu Italija uskratiti pravo na iskrcaj za oko 380 migranata na dva broda kojima upravljaju humanitarne organizacije.

U saopštenju italijanskog ministarstva unutrašnjih poslova se navodi da postupci brodova, koji su potražili sigurne luke u Italiji ili na Malti, nijesu bili u skladu sa evropskim i italijanskim pravilima o sigurnosti i graničnoj kontroli i borbi protiv ilegalne imigracije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.