Hrkalović: Radila sam po nalogu Stefanovića, Belivuka ne poznajem
Dijana Hrkalović

Hrkalović: Radila sam po nalogu Stefanovića, Belivuka ne poznajem

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović negirala je na današnjem suđenju da je uticala na dvojicu svojih kolega da ometaju istrage. Tvrdi da je nekadašnji ministar policije Nebojša Stefanović taj koji je naložio da se tužilaštvu ne dostave vještačenja telefona Veljka Belivuka u postupku u kome mu se sudilo za učestvovanje u ubistvu.

"Na drzak i bezobrazan način poručio je tužiteljki, citiram, ’ukoliko ima neki problem sa predmetom, nek se obrati ministru policije’, govoreći o sebi u trećem licu“, rekla je Hrkalović navodno citirajući Stefanovića.

Kako prenosi KRIK, Hrkalović je danas detaljno iznosila odbranu u postupku u kom joj se sudi da je uticala na bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića i bišeg načelnika novosadske policijske Milorada Šušnjića da ometaju istrage i krše zakon.

Ona tvrdi da je, kada je Milenkoviću govorila da izvještaj o vještačenju telefona Veljka Belivuka u postupku za ubistvo Vlastimira Miloševića ne šalje tužilaštvu, samo prenosila naređenja koja je dobijala od tadašnjeg šefa Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova.

Tvrdila je da ne poznaje Belivuka. 

Sve je počelo, kako tvrdi, kada je kao sekretarka Uprave kriminalističke policije obaviještena da se u nekim prepiskama koje su prikupljene operativnim radom pominju ministar Stefanović, neki tužioci i visokorangirani policajci. Tvrdi da je od prvog dana kada je došla u MUP obaviještena da je pravilo da se Stefanović odmah obavijesti o pominjanju njega i bezbjednosno interesantnih ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.