Nadležni poručili

"Oružane snage BiH spremne da brane državu, ako bude potrebno"

Oružane snage BiH spremne su da brane državu, ako bude potrebno, poručili su danas predsjedavajući Predsjedništva BiH i ministar odbrane u Savjetu ministara.

Oni su to poručili onima koji žele da rade na dezintegraciji BiH,  prenosi sarajeska N1.

"Oružane snage su spremne, ako bude potrebno da brane BiH", poručili su Šefik Džaferović i Sifet Podžić, tokom obilježavanja godišnjice osnivanja Armije RBiH u kasarni Rajlovac, kod Sarajeva.

Džaferović je rekao da BiH na putu dalje integracije, a ne dezintegracije.

“Nije put BiH put dezintegracije, to je put u haos. Jedino reintegracija i dalje jačanje svih segmenata bh. društva, institucija pa i Oružanih snaga BiH su jedini mogući put i jedini put koji je u interesu svih nas koji živimo u ovoj zemlji", rekao je Džaferović.

Dodao je da se nakon Dejtonskog sporazuma 27 godina puno i mukotrpno radi na brojnim reformama, a reforma odbrane je, kaže, jedna od najuspješnijih koja je sprovedena u BiH.

Ministar Podžić je rekao da su "ponovo spremni da brane granice države, ako bude potrebno".

“To je zakonska obaveza Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, zbog toga postojimo, to je naša misija i ako bude trebalo sigurno ćemo braniti državu BiH", rekao je Podžić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.