Stihovi Balaševića u Ukrajini (FOTO)

Đorđe Balašević bio je protiv rata u Jugoslaviji, a kao poruku mira uvijek je pjevao poznatu pjesmu "Samo da rata ne bude", a sada su upravo stihovi te pjesme "osvanuli" u Ukrajini.

"Stihovi mog oca na još jednom ratištu. Nažalost. U Ukrajini! Prevedeno: "Samo da rata ne bude, ludila među ljudima". Nije ovo situacija kada je ponos na prvom ili drugom mjestu, ovo je nažalost situacija kada je ponos na poslednjem mjestu dok su molitva, pomoć i tuga na postolju. More poruka sam dobijao kada mi je otac otišao među zvijezde iz cijele istočne Evrope, onda sam se nadao da će nastaviti da mi pišu o njegovim ljubavnim pjesmama, da me pitaju da li je Boža Pub stvarno postojao ali... Bože pomozi! Grupa kulturno umjetničkog društva slovenske duše koju čine naša pravoslavna braća Ukrajinci, Belorusi i Rusi iz Istočne Ukrajine nam je poslala ovo uz naslov "Naša prosta duša slovenska" na ulicama Mirnograda, grada u Donjeckoj Oblasti gdje đavo pali svoja kandila, ali će mu Bog uskoro ugasiti... Nećemo se iznenaditi kada nam jave da jedan duh leti nad Krimom, Odesom i Karpatima i sije mir, kao što je sijao gdje god je išao... ", napisao je pjevačev sin Aleksa Balašević.

"Prepušen u stihove inkognito putuje svijetom, a svako ko pod tom maskom prepozna sjedokosog kantautora iz Novog Sada, autmoatski i sam biva prepoznat i sam postaje dio iste zavjere. Da aktuelni modelari javnog mnjenja pored svih maketa Potemkinovih sela na kojima rade ne bi morali i o tome da misle."

Pjesma "Samo da rata ne bude" objavljena je 1987. godine. Balašević je u pjesmi poručio da se planine pokrenu, vulkani probude i da se dogodi sve što se može dogoditi, osim rata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.