Tramp Zelenskom: Okončaću rat u Ukrajini prije nego preuzmem dužnost u januaru

Tramp Zelenskom: Okončaću rat u Ukrajini prije nego preuzmem dužnost u januaru

Američki republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp rekao je u objavi na Tru sošalu da je u petak imao "vrlo dobar razgovor" s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i obećao da će pregovorima okončati rat u Ukrajini.

Zelenski je takođe izvijestio o svom razgovoru s Trampom i izrazio zahvalnost na vojnoj pomoći SAD-a. Ali u objavi na Tviteru nije spominjao napore da se okonča 28-mjesečni sukob.

Tramp je rekao da će okončati rat u Ukrajini prije nego uopšte preuzme dužnost u januaru ako pobijedi na izborima 5. novembra. Takođe je rekao da je bio na dužnosti kada je Kremlj poslao trupe u Ukrajinu u februaru 2022. godine, rata ne bi bilo.

U postu na Tru sošalu, Tramp je rekao da će kao predsjednik "donijeti mir svijetu i okončati rat koji je koštao toliko života".

"Obje strane moći će da se okupe i pregovaraju o dogovoru koji će okončati nasilje i otvoriti put naprijed ka prosperitetu2, rekao je Tramp.

Iako je Tramp iznio nekoliko opipljivih političkih predloga, rekao je Rojtersu u prošlogodišnjem intervjuu da će Ukrajina možda morati da ustupi dio teritorije kako bi postigla mirovni sporazum.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.