Medojević: Šverc cigara veći ove u odnosu na prošlu godinu
Nebojša Medojević

Medojević: Šverc cigara veći ove u odnosu na prošlu godinu

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević tvrdi da je šverc cigareta u Crnoj Gori u prvih 7 mjsecei ove godine veći nego uistom periodu lani.

"U prvih sedam mjeseci ove godine država je naplatila 26,5 miliona eura akciza za cigarete. U istom periodu prošle godine kada turista skoro da nije ni bilo, pa je potrošnja cigareta u julu bila značajno manja, država je naplatila 27,5 miliona eura", kazao je Medojević.

On dodaje da je šverc bio ogroman i prošle godine i, kako ke kazao, kretao se i do 70% tržišta a država je gubila između 50 i 60 miliona eura zbog nenaplaćene akcize i PDV.

"Ono što zabrinjava je da je udio crnog tržišta u prvih 7 mjeseci ove godine u porastu, što znači da i ova Vlada štiti i podržava šverc cigareta i pljačku državnog budžeta", ističe Medojević.

Manja naplata akciza na cigarete u prvih 7 mjeseci ove godine u poređenju sa istim periodom prošle, za Medojevića, nedvosmisleno ukazuje na povećani šverc i udio crnog tržišta.

"Očigledno da Koordinator svih koordinatora svih službi bezbjednosti nema odgovor na moja pitanja. To može da znači da stvarno nema pojma odakle šverc i koje strukture stoje iza njega ili da li i ova Vlada učestvuje u švercu i za to dobija odgovarajuću korupcionašku nadoknadu od švercera. Javna propaganda da će ova Vlada da raskrsti sa švercom cigareta ne poklapa se sa brojevima", kazao je Meodjević i poručio da neko treba da odgovara za štetu koja se nanosi građanima i budžetu države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.