Alternativa: Profesore čeka dupli posao, škole da rade po redovnom planu i programu
Foto: Facebook/Alternativa

"Nijedno dijete nije umrlo od posljedica virusa"

Alternativa: Profesore čeka dupli posao, škole da rade po redovnom planu i programu

Alternativa Crna Gora upozorila je da će profesori u drugom polugodištu ove godine imati dupli posao.

Profesori širom Crne Gore trenutno mogu da odluče između dva modela nastavka školske godine.

Jedan model navode da se podrazumijeva da se odjeljenja podijele na dvije grupe, gdje bi jedna grupa imala časove prije podne, a druga grupa posle podne (ili jedni posle drugih u okviru iste smjene, što je skoro nemoguće!).

Drugi model podrazumijeva da jedne nedjelje u školu ide polovina odjeljenja, dok druge nedjelje ide druga grupa. Učenici koji ne idu u školu bi nastavu pratili online.

Kako naglašavaju i tu nastavu bi posle završenih časova vodili profesori putem Team aplikacije. 

Sve u svemu, profesore čeka dupli posao!

"Plate će naravno ostati iste, dok će profesori biti dovedeni na sami rub psihičke iscrpljenosti. Dupli testovi, dupla nastava, dupli kontrolni ispiti, dupla administracija, dupli roditeljski sastanci... Sve duplo, ali plate iste! Prosječna plata profesora u osnovnoj školi kreće se oko 450 eura, a radiće po čitav dan", naglasili su iz Alternative.

Kao predlog za Ministarstvo obrazovanja, sporta, nauke i ostaloga naveli su da učenici trebaju da budu u školi po redovnom programu, jer je virus pokazao da ga djeca gotovo ne osjete.

Prioritetno je kako ističu povećanje zaštite profesora. iz Alternative su predložili održavanje obuke profesorima o načinu predavanja u uslovima izloženosti virusima.

Ukoliko se neki učenik razboli, poručuju da samo treba izolovati tog učenika dok bi ostali mogli da idu u školu po redovnom programu.

"Nijedno dijete nije umrlo od virusa. Roditelji su odgovorni za zdravlje djeteta, nije profesor! U školi je najmanja šansa da se razboli, jer je dječiji imunitet neprobojan za virus. Švedska nije zavarala škole ni u jednom momentu", zaključili su iz Alternative.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.