Poznati italijanski fotograf u Crnoj Gori
Ilustracija

Nastavlja se promocija Crne Gore

Poznati italijanski fotograf u Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Turistička organizacija Tivta, marina "Porto Montenegro“ i hotel "Regent Porto Montenegro“ organizovali su studijsku posjetu poznatog italijanskog fotografa Matijasa Falkonea (Mathias Falkone) koji od 16-19. oktobra boravi u Crnoj Gori.

"Uslijed činjenice da je globalna zdravstvena kriza značajno usporila dinamiku i obim putovanja, te da se većina pasioniranih putnika i turista nalazi u etapi planiranja ili istraživanja svoje sledeće destinacije putem internet portala i društvenih mreža, upravo su fotografije odlučujući faktor za odabir destinacije za putovanje", navode  iz NTO.

Falkone, koji živi i radi u Londonu poznat je po svojim fotografijama prestižnih svjetskih turističkih destinacija, a četvorodnevnu studijsku posjetu iskoristiće kako bi kroz objektiv fotoaparata prikazao kontraste prirodnih ljepota Crne Gore.

falkone

Matijas Falkone

On će snimati fotografije atraktivnih turističkih  lokacija u tivatskom dijelu Boke Kotorske.

Takođe, posjetiće grad Bar gdje će, pored nezaobilaznog obilaska Starog grada i Stare masline, imati priliku da se upozna sa proizvodnjom maslinovog ulja i dijelom ponude za avanturistički turizam  putem kanjoning ture kroz Kanjon rijeke Rikavac.

Kvalitetnim fotografijama kroz digitalne kanale komunikacije kako samog fotografa, tako i organizatora putovanja, te distribucijom fotografija i sadržaja o Crnoj Gori kroz neke od najposjećenijih portala u Velikoj Britaniji poput lodestarsanthology.co.uk, departures.com, escapismmagazine.com, Bradt guide nastavlja se promocija Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije. 

U narednom periodu, u okviru „photo-tracking“ ture planirana je i studijska posjeta fotografa National Geographic Russia čime će se fotografije Crne Gore naći na sedam strana u ruskom izdanju ovog prestižnog turističkog magazina. 

Iz Nacionalne turističke organizacije su saopštili da su posjetu italijanskog fotografa podržali restoran Stara Čaršija, kao i Društvo maslinara Bar. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.