Crnogorsko oro i ples Kotoranki na Trgu Bana Jelačića
Foto:Cetinjski list

U Zagrebu predstavljena turistička ponuda Crne Gore

Crnogorsko oro i ples Kotoranki na Trgu Bana Jelačića

U okviru višednevne manifestacije „Dani Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora“ na Trgu bana Jelačića predstavljena je turistička ponuda Crne Gore. Djevojke iz Kotora plesom pod maskama predstavile su karneval u Kotoru a na zagrebačkom trgu se zaigralo i Crnogorsko oro.

Ljiljana Čukić, menadžer Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, kazala je kako je na glavnom zagrebačkom trgu danas nacionalni turistički biro sa područnim, Ulcinja, Bara, Tivta, Kotora, Cetinja i Podgorice, predstavio turističku ponudu Crne Gore.

Uz KUD-ove i muzičke orkestre, uz štand crnogorske nacionalne turističke zajednice, kotorski karneval predstavile su rasplesane djevojke pod maskama.

2019021123486318341552898Web

Foto:Anadolija 

 Nastup KUD-a "Njegoš" sa Cetinja nikoga nije ostavio ravnodušnim a brojni posjetioci tražili da se "Crnogorsko oro" odigra po drugi put na Trgu Bana Jelačića.  Vesko Mileusnić je, uz pratnju orkestra KUD-a Njegoš i zajedno sa posjetiocima otpjevao nekoliko crnogorskih izvornih pjesama. 

Čukić je istakla kako se turističke ponude Hrvatske i Crne Gore nadopunjuju, s obzirom da velik broj gostiju koji dođe u jednu zemlju, na istom izletu posjeti i drugu. Velikom broju gostiju koji dolaze iz dalekog svijeta, kazala je Čukić, zanimljiv je cijeli region.

2019021123486318341552896Web

Čukić: Ponude CG i Hrvatske se upotpunjuju, foto:AA

U okviru manifestacije „Dani Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora“ organizovan je niz privredno-kulturnih i promotivno–turističkih događaja koji se održavaju u Zagrebu od 5. od 13.februara 2019.

2019021123486318341552900Web

Foto:Anadolija

Manifestacija, čiji je domaćin Evropski dom Zagreb, započela je otvaranjem izložbe Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore pod nazivom „26>41“ i predstavljanjem proizvoda Kreativnih industrija.

Tom prilikom prezentovani su razvojni potencijali, vinske ceste Podgorice i turistička ponuda sjeverne, centralne i južne regije Crne Gore, a manifestaciju prati i raznovrstan kulturno-umjetnički program.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.