Restoran u Pragu nudi desert u obliku koronavirusa koji pokazuje da nije sve izgubljeno
Foto: Instagram

Postao veliki hit

Restoran u Pragu nudi desert u obliku koronavirusa koji pokazuje da nije sve izgubljeno

Restoran u centru Praga u ponudi ima desert u obliku koronavirusa, koji je brzo postao hit, a ugostitelji se nadaju da će im on pomoći da zaustave poslovni pad uzrokovan pandemijom.

Restoran Black Madonna obično je bio prepun turista koji su se divili njegovom kubističkom enterijeru, ali je zbog pandemije koronavirusa jako pao njihov broj dok se Češka bori s jednom od najvećih stopa zaraze u Evropi.

Kreatorka deserta Olga Budnik rekla je da je dobila ideju za vrijeme karantina u proljeće, piše Rojters.

"Našla sam fotografiju koronavirusa na internetu i detaljno sam smislila kako napraviti desert, šiljke, kakva će biti boja, sve sam to pripremila", kazala je Budnik za Rojters.

Riječ je o desertu koji je malo manji od teniske loptice, ima čokoladnu koricu, a "šiljci" virusa napravljeni su od bijele čokolade i sušenih malina.

Unutra je krema od pistaća s pireom od malina i malinama u sredini. Taj delikates postigao je veliki uspjeh i prodaje se više od 100 komada dnevno, a brojka i dalje raste.

"Korona kriza za nas je značila veliki pad prometa. Istovremeno je to bila prilika da se u ponudu stavi kolač u obliku koronavirusa koji je simbol i pokazuje da nije sve izgubljeno", rekao je voditelj marketinga restorana Vojtech Hermanek.

Budnik, Ukrajinka koja živi u Pragu posljednjih šest godina, već razmišlja o novom desertu na temu vakcine protiv koronavirusa koji bi trebao imati ukus citrusa i likera.

"Biće tu puno kreča s malo alkohola", najavila je Budnik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.