Koliko dugo je potrebno da vježbate da bi se vidjeli rezultati?
Ilustracija

Koliko dugo je potrebno da vježbate da bi se vidjeli rezultati?

Svi bi željeli da rezultate vježbanja vide odmah, ali za to je ipak potrebno vrijeme. Kilogrami se ne gube preko noći, kao što se ni mišićna masa ne gradi tom brzinom.

Česti su slučajevi da se od vježbanja odustane, ako se već za prvih nedjelju dana ne vidi jasna definicija mišića. Ipak, budimo realni.

Lični trener Ela Martin objasnila je kojim tempom nastaju vidljive promjene kod osoba koje počinju da vježbaju.

Prvi mjesec

Vjerovatno je prvi mjesec najteži, ali takođe je to mjesec u kom trebate da postavite plan ishrane i fitnes režima i da otkrijete šta najbolje djeluje na vaše tijelo.

Već za samo dvije do četiri nedjelje mogli biste da primjetite neke rezultate vezane za povećanje mišićnog tonusa, smanjenje tjelesne masti i porast snage. 

Prva tri mjeseca

Ovo je period u kom počinju da se naziru promjene i to ne samo one koje se odnose na gubitak kilograma. Trebali biste da se osjećate bolje i da imate više snage i energije. Nakon tri mjeseca biste trebali da razmislite i o promjeni fitnes rutine i isprobate nešto novo.

Nakon šest mjeseci

Do ovog trenutka biste već trebali u potpunosti da usvojite nove, zdravije životne navike. Osim toga, trebali biste da vidite i ozbiljnu promjenu na svom tijelu u odnosu na dan kada ste započeli sa vježbanjem i promjenom ishrane. 

Otprilike u ovom periodu gubitak kilograma mogao bi da bude u stagnaciji, pa pokušajte da promjenite svoj plan ishrane kako biste ponovno pokrenuli metabolizam i nastavili da napredujete, piše Men's Health.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.